— Jeg har vært amish, så jeg vet å behandle hest og kjerre, forteller Verne Troyer, kanskje best kjent som «Mini-Me» i Austin Powers-filmene.

Den lille, store stjernen planlegger å skrive sine memoarer, og forteller i den sammenheng om sin bakgrunn i et intervju med nyhetsbyrået Wenn.

— Foreldrene mine lager eget eplesyltetøy som jeg mottar i god tid før jul. De bruker verken elektrisitet eller biler, og jeg synes egentlig ikke det føles så rart, forteller 81 centimeter høye Troyer som blant annet har gitt navn til Verne Troyer-festivalen og har spilt i Harry Potter og de vises sten.

Troyer avslører at amish-samfunnet vil få en stor og rosende omtale i hans kommende selvbiografi.

Amiske mennesker tilhører en trosretning innenfor protestantismen og lever uten moderne hjelpemidler. Det anslås å være ca. 200 000 amiske i USA, og de er ofte gjennkjennbare på sitt lange skjegg. Amiske menn skal ikke ta skjegget etter å ha giftet seg.

— Å ikke ha all den luksusen vi andre har og å leve livet på den måten de tror Gud ville at de skulle, er interessant. Jeg savner det fordi det var slik jeg ble oppdratt. Du får et helt annen perspektiv på livet og familien fordi du ikke har alle de andre distraksjonene, mener Troyer.