KRISTIANSAND: Klokken 20.00 i kveld kan alle interesserte treffe Adam Sarmiento, eller I and I som er artistnavnet hans.

To timer før konserten kan alle musikere, musikkinteresserte og alle som kjenner noen som er ørlitegranne opptatt av musikk møte opp for å høre Sarmiento fortelle om sine erfaringer fra musikkbransjen, og svare på spørsmål.

— Alle som vil kan komme, det blir ikke store og voldsomme greier, men nede på jorda, sier Rock City-general Kjetil Nordhus til fvn.no.

SJEKK RESTEN AV UKAS KONSERTER HER

Elektronika

I and I er aktuell med albumet "White Noise/Black Music", og i går spilte han på Chateu Neuf i Oslo.

Sarmiento er kunstner, organisk gartner, og en aktiv del av elektronikamiljøet i Oklahoma. Han driver også plateselskapet Alchemist Records.

— Jeg har skaffet ham en prosjektor og et lerret, så får vi se hva han har på hjertet, det er en reflektert herremann vi har med å gjøre, sier Nordhus, som tipper en av bolkene vil handle om internetts innflytelse på musikere.

Inspirasjon

Kristiansand Rock City lanserte i 2008 et kompetansehevingsprogram ved navn Komp-08. I år heter det nødvendigvis Komp-09, og har vært støttet av Innovasjon Norge siden starten.I høst ønsker Rock City sammen med konsertarrangøren Trash Pop å tilby en inspirasjons— og nettverkspakke under Komp-fanen.

— Vi satser på å få dette til omkring to ganger i måneden, sier Nordhus, og forklare konseptet kort:

— Trash Pop booker nasjonale og internasjonale artister, og og Rock City står for møtet med artisten i forkant av konserten.

Knytte kontakter

  • Dette er et lite virkemiddel, som vi håper kan være til inspirasjon og læring for våre lokale artister, sier Kjetil Nordhus.

Han håper lokale artister gjennom tiltaket kan bli inspirert og gjerne knytte kontakter med artistene som er på gjennomreise.

— Mange musikere opplever de samme utfordringene uansett hvor i verden man er fra, og jeg tror dette kan vise at det er flere måter å angripe disse utfordingene på, sier Nordhus.