Robert Downey jr. gjorde stor suksess i rollen som Tony Stark. Foto: Filmweb Foto: Filmweb

Robert Downey jr. sørget for å gjøre «Iron man» til en av årets mest suksessfulle superheltfilmer. I et intervju med MTV røper han nå hva han tenker om de to planlagte oppfølgerne, og ikke minst om filmen alle Marvel-fans venter på i spenning: «Avengers». For de som ikke er oppdatert på hva vi kan se fram til, kan vi nevne at «The Avengers» stammer fra Marvels tegneserieunivers, og at gruppen har bestått av en tilnærmet endeløs rekke superhelter siden den først dukket opp på papir i 1963. Superhelter

For noen år siden presenterte Marvel en ny serie om superheltgruppen, og da hadde den fått navnet «The Ultimates». Manusforfatter Zak Penn har tidligere uttalt at han har latt seg inspirere av denne serien når han skal skrive manuset til filmen om The Avengers. Dermed kan vi se fram til å oppleve heltene Iron Man, Captain America, Thor og Hulken sammen på det hvite lerretet. Robert Downey jr. røper også at dette er sannsynlig overfor MTV. Han antyder at den andre filmen om Iron Man vil fungere som en slags inngang til «Avengers». Han er imidlertid en smule bekymret for at realismen vil forsvinne.

– Det skjedde ingenting i «Iron Man» som var utenfor det mulige. Med en gang du begynner å snakke om Valhall, superstore soldater og muntre grønne giganter krever det imidlertid mer diskusjon, sier Downey jr.

Han røper dermed at tordenguden Thor, supersoldaten Captain America og Hulken vil være sentrale karakterer i filmen.

Rustning

Han er også klar på at filmen om «Avengers» har mye å leve opp tid.

– Det betyr at den vil bli veldig dårlig dersom vi ikke får den til skikkelig. Den blir nødt til å være kronen på verket, sier han.

Ifølge den internasjonale filmdatabasen Imdb.com vil «Avengers» komme i 2011. Samme år er det ifølge Imdb planlagt en film om Captain America . Den andre filmen om Iron Man vil slippes i 2010. Samme år skal også den første filmen om Marvels utgave av tordenguden Thor presenteres.

«Avengers» blir film i 2011. Robert Downey jr. skal fortsatt spille Iron Man (t.h.). Hvem som skal spille Thor og Captain America er ikke bestemt. Foto: Marvel Foto: Marvel