«Anyone who's anyone» er tittelen på singelen som er det første lydsporet Åfjord-jenta gir ut etter tredjeplassen i Idol i 2006. Hun beskriver den som en litt edgy, rocka poplåt, og har skrevet den sammen med to danske låtskrivere. Låta er den første av to singler fra en kommende debutplate som har foreløpig slippdato i mars til neste år.

For Sørmeland har det vært et poeng ikke å stresse med å gi ut plate.

– Da jeg deltok i Idol i 2006 var jeg veldig bevisst på hva jeg ville. Det har vært viktig for meg å finne de rette låtskriverne, og et plateselskap som deler mine visjoner. Ikke minst har det vært deilig å bruke tid på å teste ut ting, skrive låter og finne ut hva som fungerer for meg, sier Sørmeland til Adressa.no.

Rocka popplate i mars

De siste årene har hun bodd i Oslo der hun i tillegg til musikken jobber på en kafé på Youngstorget. Der er hun også nærmere plateselskapet, og studioet der hun for tiden jobber på spreng med debutalbumet.

– Det blir en ganske rocka popplate, med et par ballader. Vi har heldigvis hatt god tid, fått eksperimentert mye i studio og lagd låter som vi synes er kule, sier Sørmeland, som tror deltakelsen i Idol var en viktig døråpner for henne.

– Jeg fikk etablert ekstremt mange kontakter, og kom inn i bransjen på en helt annen måte enn hva jeg ellers ville ha gjort. Foreløpig har det bare vært positive opplevelser med Idol for min del.

– Du frykter ikke at det vil bli en hemsko for deg senere?

– Folk vil alltid forbinde meg med Idol. Men da må det bli opp til meg å bevise at jeg er en artist som står trygt på egne bein. Singelen er en bra standpunkt i så måte, den skiller seg ut og er litt annerledes.

Sørmeland skal gjøre noen konserter i løpet av høsten, men stort sett private eventer, forteller hun. I forbindelse med debutalbumet håper hun å få komme til hjembyen og spille.