Sørlendingene er to av fjorten deltakere som nå er isolert på «Farmen»-øya Tranøya i Bjugn kommune nord for Trondheim. Innspillingen startet 13. august, og deltakerne er isolert fra omverdenen til midten av oktober.

Les også: TV2 kamuflerer bygd under Farmen-innspilling

Deltakerne skal leve som de gjorde for hundre år siden, og blir sendt hjem én etter én gjennom tvekamper.

Trente på gård

Studenten Linn Hege Andersen (21) fra Songdalen har trent seg til oppholdet ved å tilbringe tid på en gård i sommer, der hun blant annet var med å slakte en gris.

— Hadde jeg ikke prøvd å slakte gris, ville jeg sikkert stått på gården og grått hvis vi skulle slakte. Men nå har jeg vært med på slakt av gris. Men forskjellen er at jeg var med på å slakte en gris som var veldig syk, mens vi på «Farmen» kommer til å slakte for å få mat, så det blir nok ikke lett på gården uansett, har Andersen tidligere uttalt til TV2.

På spørsmål fra TV2 om hvordan hun skal vinne «Farmen», svarer hun følgende:

— Jeg skal vinne «Farmen» med god gammeldags rå arbeidskraft, mange smil, godt humør, mye sprell, masse initiativ, humor og litt strategi. Man kan vel kalle det ulv i fåreklær.

Vinnerinstinkt

Matros Eirik Fønstelien (24) fra Grimstad tenkte på premien da han meldte seg på programmet.

— Gratis kost og losji (hehe), samt at det gir meg en unik mulighet til å vinne noe stort. Samtidig synes jeg «Farmen» er et seriøst konsept og har bedre inntrykk av det som TV-program enn for eksempel «Paradise Hotel» og andre reality-show, sier Fønstelien til TV2 om hvorfor han meldte seg på.

Det er ikke kjent hva årets premie er, men tidligere år har det vært hus, hytte og bil.

Programmet sendes på tv på nyåret.