— Jeg gir aldri opp. Hadde jeg hatt flere penger ville jeg brukt dem på Quart, sier Arild Buli idet han kommer ut fra møtet med advokat Olav Sylte i dag. Møtet startet klokka tolv og varte nesten halvannen time.

Sylte representerer 100 ansatte i Quart som nå begjærer festivalen konkurs med et krav på minst 2,5 millioner kroner.

Det er utestående lønnskrav det er snakk om, og med å begjære festivalen konk sikrer de ansatte seg muligheten til å få dekket lønna av lønnsgarantifondet.

Konkursbegjæring

Konkursbegjæringen fra Sylte vil senere i dag bli oversendt Kristiansand Tingrett når alle kravene er telt opp. Det kommer fremdeles fortløpende inn krav til Sylte. Ifølge sistnevnte vil et rettsmøte bli berammet innen en uke, og hvis det fremdeles ikke er penger i kassa vil festivalen bli slått konkurs.

Men Buli nekter altså å underskrive oppbudsbegjæringen som Sylte hadde formulert i forkant av møtet.

— Jeg vet jo at Sylte kommer til å sende begjæringen til retten, men jeg vil overlate til retten å ta stilling til dette, sier Buli som ennå ikke vil gå med på at Quart er ferdig.

— I kreditorenes interesse vil jeg prøve å få til en akkord innen rettsmøtet, sier Buli. Det betyr at alle kreditorene går med på å ettergi en viss prosent av kravene.

— Det er meningsløst å be de ansatte om akkord. Det har de ingenting å vinne på, sier advokat Olav Sylte.