Se videoreportasje fra konserten her!

KRISTIANSAND: – Vi gleder oss veldig og har store forventninger til konserten. Vi venter at det er like bra som de originale gitarkameratene, både de første og de andre. Alle gode ting er tre, sier søstrene Rita, Trine Lise og Grete Lill Simonsen.

GLEDET SEG: Søstrene Rita Simonsen, Trine Lise Simonsen og Grete Lill Simonsen gledet seg veldig til konserten, og forventet at de var minst like bra som de orginale gitarkameratene. Foto: Kurt Meihack Engen Foto: Kurt Meihack Engen

De hadde tatt plass helst fremst ved scenen, og ventet spent på at konserten skulle starte på Havana i går kveld.

– Vi løper mann av huse hver gang Erik Faber holder konsert i Kristiansand. Vi liker ham godt, så han er verdt å løpe for, sier Rita.

Søstrene var imponert over publikumsoppmøtet på Havana i går.

– Kristiansandere er trege til å gå på konserter, men se her i dag, sier Grete Lill og peker ut over folkemengden som har tatt plass foran scenen.

Mye folk

Tom Hugo var også rask til å kommentere oppmøtet da han som førstemann tok plass på scenen.

– Hyggelig å se så mange folk her i kveld. Dette er jo minst hele slekta til oss alle tre, spøkte han.

Tom Hugo, som til vanlig holder til i Tyskland, benyttet juleferien hjemme i Kristiansand til å holde konsert sammen med kompisene Erik Faber og Stein Roger Sordal.

NY PLATE: Erik Faber finpusser for tiden på sin siste plate, som han håper vil være ute til salgs før sommeren. Foto: Kurt Meihack Engen Foto: Kurt Meihack Engen

– Vi har kjent hverandre lenge, og gleder oss til å spille sammen. Istedenfor å sitte hver for oss og spille for noen folk er det mye hyggeligere å samle alle sammen, mener Faber.

– Egentlig var det bare jeg og Sordal som skulle spille sammen, men det er Erik som har det store navnet. Derfor valgte vi å ta han med, spøker Tom Hugo.

Nye plater

Alle tre finpusser for tiden på nye plater som kommer ut på nyåret en gang.

– Ja, nå er vi tre blonde tenorer som skal ut og kjempe. Det blir beinhardt, sier Sordal.

– Men vi har jo tre forskjellige markeder. Tom Hugo spiller i Tyskland og du selger godt i Vennesla og oppover i Setesdalen, fleiper Faber.

I går kveld ble publikum servert noen sanger fra de nye albumene, samt noen gamle låter om igjen. Skal man tolke stemningen blant publikum, likte de det de så. Ifølge de lokale gitarkameratene kan det bli mulighet for å se de sammen på scenen også neste år.

– Nå foregriper vi begivenhetene, men hvis ikke alt går til skogen i kveld kan dette bli en romjulstradisjon, konstaterte Faber før han inntok scenen.

TRE BLONDE TENORER: Sordal, Tom Hugo og Erik Faber så frem til å holde romjulskonsert i hjembyen. Foto: Kurt Meihack Engen Foto: Kurt Meihack Engen