MALAYSIA/BERGEN: Med kun fire deltakere igjen bar søndagens «Robinson»-episode litt preg av forvirring rundt alliansene. Christopher Soltvedt, som i årets sesong av den populære realityserien ikke har vært fremmed for litt god alliansebygging selv, sier han så hva som kom.

– Jeg visste lenge før vi gikk inn i øyrådet at Tommen og Britt Carin var så «close» at de ville holde på alliansen. Hvis George hadde vært smart, ville han stemt på Tommen og det kunne blitt loddtrekning. I stedet ble jeg enstemmig stemt ut, oppsummerer han.

Lei av rappkjeftet bergenser

– Du hang litt i skjørtene på dem som til enhver tid var sterkest?

– Grunnen til det var at man blir fort lei av stemmen til en rappkjeftet bergenser. Derfor brukte jeg i begynnelsen stemmen til dem som var de sterkeste. Alle som kjenner meg kan skrive under på at det ikke ligner meg å si det jeg mener. Jeg har ikke noe filter.

Trusler

Akkurat det har vel det norske folk skjønt. Mange seere hisset seg opp etter at Christopher fikk sendt hjem Øyvind Olsen som hadde fått et spesielt bånd til Britt Carin Jonassen. Og i ettertid har Christopher omtalt Nadia Marielle Mouacim «som det dummeste mennesket jeg har møtt». Så sinte ble noen at de sendte truende meldinger.

– Det var ikke kult å få drapstrusler. Men tv er enveiskommunikasjon og folk som ikke har noe bedre å finne på vil absolutt si sin mening.

Meldingene han har fått er av typen: «Du er ikke trygg på gaten» og «Du ødela mellom Øyvind og Britt Carin, derfor skal jeg ødelegge deg».

– Folk som skriver sånt er jo bare uintelligente, sier Christopher. Han har ikke kontaktet politiet, men har notert seg navn, nummer og e-poster på de verste truslene. Til tross for advarslene føler han seg trygg på gata i Bergen.

– Jeg tenker ikke mer på det nå. Selv om jeg er liten klarer jeg å ta vare på meg selv, sier han.

Satt i buret

Om han ikke vil minnes feidene med andre deltakere eller drapstruslene, vil uansett minnene om 30 lange, kalde timer i et bur aldri være langt unna. Målet var å vinne immunitet, og bare fire timer inn i utfordringen raste en tropisk storm over øya.

Hva tenkte du da du satt der i kun en shorts?

– Overleve, overleve, overleve. Det var sykt. Det høljet ned og dette var om kvelden etter at solen hadde gått ned så jeg ble ikke tørr heller. Sanden var iskald og jeg var iskald. Det som ikke ble vist på tv var at jeg ikke fikk myggolje eller kløtabletter mot mygg og sandfluer. Snakket jeg med de andre, ble jeg disket. Og alt dette kom på toppen av den harde psykiske påkjenningen som Robinson er

Drite i intervju

– Da filmcrewet kom for å intervjue meg sa jeg at det kunne de bare drite i, jeg frøs sånn. Hun som pleide å intervjue oss var på gråten for hun syntes så synd på meg, og jeg hørte etterpå at Christer Falck og gjengen hadde lurt hele natten på om jeg kom til å greie det.

– Men det ble en god historie for barnebarna, dersom de kommer engang. Dette blir liksom min andre verdenskrig, ler han.

– Det virket nesten som de hadde ventet til en tropisk storm var på vei for denne utfordringen?

– He he, ja, Christer Falck er i alle fall syk nok til å finne på noe sånt.

Styrkeplanen

Treningsfanatikeren forteller at strategien han hadde under søndagens kamp om immunitet slo grundig feil.

– Jeg hadde en trepunktsstrategi hvor jeg ville bruke styrke heller enn hukommelse. Men det gikk ikke bra. All ære til Britt Carin.

Kanskje fordi det ikke var mye styrke igjen i kroppen hans etter 43 dager i jungelen. Under søndagens episode kunne man se deltakerne gjette sin egen vekt.

Røler over bardisken

– Da jeg gikk inn i «Robinson» veide jeg 67,5 kilo og under veiingen viste det seg at jeg hadde gått ned til 57. Ti kilo er mye for en liten kropp. Jeg er jo ikke en stor gutt, kommenterer den 165 centimeter lange mannen.

Kommentarer på høyden er noe han er blitt vant med. Jobben hans som barsjef på Bar (c) innbyr til nattlige ordvekslinger over en øl.

– Gjestene røler nok over bardisken fra før. Du merker fort hvem som kjenner deg igjen. De vil ha bilde og spør hvem som vinner. Det er koselig, bare de vet når de skal stoppe.

– Alle i baren sier at de tror jeg er høyere. Jeg svarer at jeg er liten og rappkjeftet, ler han.