I Was A King har ennå ikke fått ut andreplata si, men har allerede fått seg en sekser i Dagbladet for den, under tittelen «Til himmels på en halvtime». Avisen hevder at plata vil bli det første virkelig blinkskuddet i plateåret 2009, uavhengig av nasjonalitet, og skriver: «Det er intenst og det formelig bare tyter ut godlyd, og det er få låtskrivere forunt å ha en slik effektiv popvisjon som sin grunnstilling.»

Stor i 2009, I

Bak navnet I Was A King skjuler det seg en mann fra Egersund, Frode Strømstad. Øya omtaler ham som 2009s store pophåp:

– I Was A King er navnet på hovedstadens og Egersunds store pophåp. Det selvtitulerte albumet er rett rundt hjørnet og har på forhånd rukket å vekke enorm begeistring.

Strømstad har fått med seg gode navn på plata si. Blant andre: Emil Nikolaisen, Sufjan Stevens, samt folkene bak Danielson og Ladybug Transistor som har bidratt med hjelpende hender og hjerner.

– I Was A King henter mye av det beste fra indie, powerpop og psykedelisk rock. Resultatet er godbiter som appellerer til de som har lagt sin elsk på Teenage Fanclub, Dinosaur Jr og annen klassisk popbasert rock. Bandets medlemmer har vært eller er en del av Serena Maneesh, Loch Ness Mouse, Harrys Gym, Dharma og noen til, skriver Øya på hjemmesidene sine.

Og fortsetter:

– Vi gleder oss til å se dette bandet foran et stort publikum i Middelalderparken til sommeren. Det burde også du gjøre.

Utlandet har også fått øynene opp for I Was A King. Debutplata «Losing Something Good for Something Better» fra ai fjor fikk både NME og The Guardian til å juble.

Vi har hørt på I Was A King, og det kan du også gjøre her.

Stor i 2009, II

Øya skryter av å også ha funnet det andre bandet som blir store i 2009, Bergen-baserte John Olav Nilsen & Gjengen.

Øya sier:

– John Olav Nilsen og gjeng hans har i det siste pirret lyttemusklene til mang en nysgjerrig popentusiast. Vi spår at dette bandet kommer til å få et betydelig større publikum i løpet av det neste året. Så langt har de deltatt på Erlend Øye og Mikal Tellés popsamler Opplett med «Diamanter og Kirsebær».

– De er et av de mest spennende bandene i den nye bølgen vitale popband fra Bergens-området. I tillegg bidrar de til ny tro på norskspråklig pop og rock.

I sommer var de Ukas Urørt på P3, med «Piken Med Sviket». Det går rykter om en utgivelse på Datarocks YAP-label.

Øya skirver:

– Bandet mikser fengende melodier med en innstilling som minner om new wave. Selv mener de å være vel så inspirert av pønk som soul. John Olav Nilsen & Gjengen har bygget seg opp et solid liverykte i hjembyen og vi venter på å kunne servere dette til Øya-publikummet i august. Vår bookingavdeling rakk nemlig å få med seg bandets Oslo-besøk før jul og ble mildt sagt slått i bakken av låtene.

Selv beskriver John Olav Nilsen & Gjengen stilen sin som nevrotisk gatepop, håpløs romanse, desperat realisme. Kom i den nevnte stemninger her.