KRISTIANSAND: — Arrangementet er en kommentar til det etablerte, og det blir en helaften med masse moro, sier medarrangør Roy Tellef Froholt.

Lørdag 9. oktober arrangerer Froholt, Rune Tengs, Ellen Merete Drønen og Fritz Moen en helaften på Kristiansand Festning med blant andre Balletak!, Blackbone Chapel, Deafmazjiin, Gas’n Go og James Band på programmet. DJ Klara kommer også, og Froholt lover flere overraskelser i løpet av kvelden.

Arrangementet har fått 10.000 kroner i støtte fra Kristiansand Kommune og 20.000 kroner fra en privat velgjører.

Fem år med Crap

I januar 2005 startet Froholt og Rune Tengs nettsiden CrapTV. De hadde lenge filmet konserter i Kristiansand, og ønsket å dele opptakene med flere. CrapTV har nå et arkiv på over 1.300 videoklipp, hvor rundt halvparten er opptak av hele konserter. I januar i år gjorde de nettsiden interaktiv og åpnet opp for at band selv kan filme og laste opp videoer.

— På under ett år har nettsidens unike brukere per døgn økt fra 100 til over 400 besøkende, og det er veldig gøy. Vi har i tillegg lagt merke til at folk fra land som Italia og Japan besøker siden vår. Det er heller ingen tidsbegrensninger, som det for eksempel er på Youtube. Hos oss kan de laste opp så lange videoklipp de ønsker, sier Froholt.

Søker fotografer

Han sier videre at de ser etter artister med særpreg som ligger langt fra rene kommersielle prosjekter, såkalte undergrunnsband, og andre spennende band som skiller seg ut fra hovedstrømmen. Og det er også dette publikum får servert på konserten 9. oktober. Froholt forteller også at det vil bli gjort flersporsinnspillinger av alle opptredene, og at hele arrangementet vil bli filmet. Målet er å få laget en CrapFest-CD og en DVD.

Etter at Rune Tengs nå gir seg i CrapTV-sammenheng, er det stort sett bare Froholt som administrerer nettsiden og filmingen av konserter. Han er i dialog med et par stykker som kunne tenke seg å filme, men han ser gjerne at flere melder seg.

— Hvis vi har ti stykker som filmer, så blir det ikke så mye å gjøre på hver enkelt, sier han.