KRISTIANSAND: — Vi bestemte oss for at vi bare måtte få samlet noen og tradisjonen tro sette opp et stykke. Det har vært noen hektiske dager, forteller teatersjef Trygve Bernhardt Moen Haaland.

Idun Teater sliter med rekrutteringssvikt, og det så lenge ut som at det tradisjonsrike amatørteaterets nyttårsforestilling måtte gi tapt i år, i sin 138. sesong. Nå sørger teaterentusiastene for at det ikke skjer i år. En blanding av gamle og nåværende medlemmer bestemte seg for å sette opp et stykke ved årsskiftet. Det skjedde 1. desember. En knapp måned senere, etter lange dager med øving og scenerigging, er teateret premiereklare med farsen «Skinnet bedrar» av Knut Nærum.

PLASTISK KIRURGI- HUMOR.

Handlingen i «Skinnet bedrar» utspiller seg på en plastisk kirurgisk klinikk, der en politiker henvender seg for å forbedre utseendet for å sanke flere stemmer. En journalist dukker opp, og så oppstår komplikasjoner, forvirringer og forvekslinger på ekte farse-vis.

— Det er et veldig morsomt stykke, en farse i god gammel Idun-tradisjon, sier Moen Haaland.

Geir Thomassen er instruktør, og på scenen står åtte skuespillere. Totalt bidrar 15-20 unge ildsjeler på oppsetningen. Stykket har generalprøve på Rosegården Teaterhus nyttårsaften, premiere 1. januar og spilles til og med 5. januar.

SPRINGBRETT.

Idun Teater har gjennom hele sin historie vært et springbrett for kunstnere og kjente kulturpersonligheter som blant andre Gabriel Scott, Sigurd Lie, Vilhelm Krag, Thom Hell, Janne Formoe, Marius Lien, Bentein Baardson, Karl Ove Knausgård og Kristian og Fredrik Landmark, som alle har sin bakgrunn fra teateret.

Stiftet 15. november 1872

Et av Norges eldste amatørteater

Setter opp «Skinnet bedrar» av Knut Nærum til nyttår.