KRISTIANSAND: — Det blir bøst. Lyssettingen er vanvittig, sier lysansvarlig for Quart, Rudi Åvitsland (22), til fvn.no.

Om få dager skal han gripe fatt i det som trolig blir hans største jobb hittil i karrieren. Nemlig å være ansvarlig for lys og design under årets KlubbQuart i Salamanderparken.

22-åringen har jobbet med lys og anlegg så lenge han kan huske, og har blant annet ansvar for lyssettingen av Norway Rock Festival i år. Sommermånedene tilbringer han stort sett på reisefot mellom ulike festivaler.

Når Quart skal til pers under 22-åringens ekspertise skal det verken skorte på virkemidlene eller det visuelle.

  • Det har aldri vært brukt så mye og omfattende utstyr i Norge før, hevder Åvitsland og skisserer noen av planene for det som skal bli en scene utenom det vanlige.

- Børstet stål

I Salamanderparken skal det reises en egen KlubbQuart med yttervegger av børstet stål. Stålkolossen skal gå over to etasjer, hvorav deler av gulvet i både første og andre etasje er plexiglass. Dessuten gjøres 2. etasje om til et svært begrenset vip-område.

DJ-en skal få tildelt en oval scene hvor han skal rammes inne av åtte flatskjermer på 42-tommer, slik at han blir synlig fra alle kanter og vinkler. Bevegelige lys, prosjektorer og malerier er bare noen av effektene som skal tas i bruk.

Og alt skal endres fra dag til dag. Det inkluderer også maleriene, som daglig vil bli byttet ut med nye motiver.

Foto: Irene Svozilik

— Det skal være en ny opplevelse hver dag, forklarer Klungland og får støtte av Åvitsland.- Det er det som gjør Salamanderparken blir så spesiell. At du får et visuelt uttrykk.

I tillegg til å ha ansvaret for lyssettingen i Salamanderparken skal 22-åringen sørge for de riktige lysrammene når de store artistene inntar Amfiet. Der har han ansvaret for å se til at lyset fungerer og at artistenes lysønsker blir oppfylt. Også der skal publikum få noe visuelt å se fram til.

— Jeg vet at Slash og Black Eyed Peas kommer med noen tøffe ting, smiler han.