KRISTIANSAND: — Thom Hell er en helt spesiell låtskriver og en stor vokalist. Jeg synes musikken hans minner om The Beatles. Og han har en unik falsett som passer veldig godt med våre stemmer, sier Megan Lovell, som sammen med søsteren Rebecca utgjør bluegrass-bandet Larkin Poe.

Torsdag spiller Hell med den amerikanske duoen på Kick. Utgangspunktet er albumet "The Sound of the Ocean Sound" som de ga ut sammen i mars.

Inspirerende omgivelser

Jentene i Larkin Poe hørte Hells plate "God If I Saw Her Now" for noen år tilbake. Og falt for den. De ble introdusert for Hell gjennom felles kjente og trioen endte de opp med å skrive låter sammen under en inspirerende og fruktbar session i Ocean Sound Studios utenfor Ålesund.

— Jeg synes du kan høre på plata hvor inspirerte vi var. Det var fantastiske omgivelser og utrolig stimulerende. Og det var spesielt å jobbe med Thom. Siden vi egentlig ikke snakker samme språk, så ble det til at vi brukte musikken som kommunikasjon. Mye fint kom ut av det, sier Lovell.

Hun forteller at det gikk overraskende lett å kombinere duoens folk/bluegrass-uttrykk med Hells pop-univers.

— Det føltes veldig naturlig. Thom var svært kreativ og harmoniene fungerte utrolig bra. Jeg synes de ble albumets fremste styrke, sier Lovell, som begynte å spille fiolin da hun var fem. Senere spilte hun og søsteren i orkestre og kvartetter før de oppdaget amerikansk roots i tenårene. Da begynte de også å skrive egne låter.

— Det er gøy å spille symfonier, men man er avhengig av mange andre mennesker. Når man skriver egne sanger så får man uttrykke seg selv på en annen måte. Det slipper løs hele følelsesregisteret, forklarer hun.

Populære i Norge

Lovell spilte i Kristiansand allerede for fem år siden. I det hele tatt har søstrene fra Georgia i USA et sterkt forhold til Norge.

— Vi kom til Oslo for noen år siden, som et eksperiment. Responsen var fantastisk og vi har hatt fire eller fem turneer i Norge allerede.

Onsdag spiller trioen på John Dee i Oslo. På Kick torsdag fremfører Hell og Larkin Poe låtene fra albumet sammen, deretter spiller den amerikanske duoen et sett alene.