ØLTEAM: F.v. Kristian Rasmussen (barsjef Sørveiv), Tellef Dannevig (brygger Christianssand Brygghus), Kjetil Nordhus (Sørf-leder) og Hans Egil Løe (Skambankt) er sikre på at SørvAle blir godt når det er ferdig 4. oktober. Foto: Torgeir Eikeland

— Mmmm, kjenn på den lukta, sier Kjetil Nordhus. Sørf-sjefen snuser på mugga med humle som Hans Egil Løe skal til å tømme i bryggtanken. På ståltanken putrer det som skal bli 500 liter ale, og stedet er Christianssand Brygghus. Bransjemessa Sørveiv arrangeres i høst for tredje gang, og denne gangen har arrangør Sørf fått en ide de synes er helt super: Å brygge sitt eget øl til arrangementet.

— Vi tente umiddelbart da vi fikk ideen, sier Kristian Rasmussen som er barsjef for Sørveiv.

Med program

Ølet SørvAle skal være klart til å drikkes i god tid før musikkbransjemessa 1. og 2. november i Kristiansand. I tillegg til å serveres fra fat på Sørveivs hovedbase på Aladdin, skal det i måneden før tilbys gjestene på Brygghuset fra og med 4. oktober.

— Da får alle som kjøper et glass SørvAle også med seg et eksemplar av programmet til Sørveiv, sier Kjetil Nordhus.

Det var torsdag brygget ble satt, under kyndig ledelse av Brygghusets brygger, Tellef Dannevig. Med på bryggelaget var også den mest ølinteresserte rockegitaristen i Norge", nemlig Skambankts Hans Egil Løe.

— Vi har både brygget og drukket en del øl sammen før, sier han henvendt til sjefsbrygger Dannevig.

IPA-variant

Løe er i tillegg med i styret i Sørfs motsats i Stavanger: Star. Torsdag brukte kvartetten morgentimene på å diskutere seg fram til komposisjonen på ølet, og ut over dagen arbeidet de med å mikse de avtalte ingrediensene inn i tanken.

— SørvAle bygger på Brygghusets populære IPA (Indian Pale Ale), og så har vi gjort en liten vri ved å tilsette mørk, røstet malt. Det vi da får er en krysning av IPA og mørk ale, men uten kaffe- og sjokoladepreget du finner i Porter og Brown Ale. Det skal ikke være tungt, men lettdrikkelig, sier Tellef Dannevig. Styrken på brygget skal ende på 6,5 prosent.

— Det er veldig trendy for tida å finne et bryggeri som kan brygge et eget øl for deg, sier brygger Dannevig.

— Men jeg tror ikke det har vært gjort noe tilsvarende dette på Sørlandet før, sier Kjetil Nordhus.