KRISTIANSAND: — Mai-juni er det vanskeligste sesongen i alle teaterhus. Her på Sørlandet ville vi teste hvor mange det var mulig å trekke midt i båtpuss-sesongen, og var vel litt for optimistiske da vi budsjetterte med 20.000, sa direktør Bentein Baardson da han redegjorde for publikumstallene i årets fem første måneder.

— 15.500 er veldig imponerende på denne årstiden, sa styreleder Anne Carine Tanum. Tross en inntektssvikt på nærmere seks millioner kroner hittil i år, kom hun ikke med refs da administrasjonen redegjorde for Kildens økonomi på torsdagens styremøte.

Som Fædrelandsvennen skrev mandag, førte både billettsvikt og lite salg på serveringsstedene til færre inntekter enn budsjettert. Til gjengjeld er det gjort grep på kostnadssiden, slik at det totale resultatet viser 835.000 i minus.

— Dersom vi hadde periodisert litt annerledes i regnskapet, hadde det tallet vært bedret med 500.000, opplyste stabs- og økonomisjef Gunnar Thon Lossius.

— Gode nyheter er det også at billettene til Carmen i Fjæreheia går unna, og salget i serveringen viser en oppadstigende hyggelig tendens. Vi er optimistiske selv om vi i øyeblikket ligger noe bak budsjett, sa han.

— Det viktigste for styret er å få sorte tall, understreket styreleder Tanum.

— Men vi er tross alt bare i andre driftsår, og dette kommer bare til å bli bedre og bedre. Jeg er kjempeimponert og føler meg veldig trygg på kostnadskontrollen, la hun til.

Totalt har nesten 100.000 mennesker besøkt Kilden til nå i år, og det er like bra som i fjor. Det er imidlertid ikke alle disse som løse billett. Kurs- og konferanser har lokket 6000 til Silokaia, mens utleie og kulturhusdriften talte 24.0000 besøkende.

Mens 15.500 så Evita, var det 13.800 som kjøpte billett til Den Stundesløse. I september blir det operaen Carmen som inntar teaterscenen, etter først å ha vært vist i kortversjon i Fjæreheia i juli. Før premieren 13. juli er det solgt om lag 2000 av 4000 billetter.