BERGEN: — Det blir fantastisk spennende å skulle lede en av Nordens største og mest markante museumskonstellasjoner. Selv om det er med svært tungt hjerte jeg forlater mine kolleger og SKMU, er jeg helt trygg på at de vil forvalte og videreutvikle dette flotte museet på beste måte også i årene fremover, uttaler Karin Hindsbo i en pressemelding.

Hindsbo, som har ledet SKMU Sørlandets Kunstmuseum siden januar 2012, hadde ikke søkt på stillingen som ble utlyst da den forrige KODE-direktøren, Erlend Høyersten, kunngjorde sin avgang tidligere i år. Henvendelsen kom dermed som en overraskelse.

— Jeg visste selvfølgelig om situasjonen i Bergen, men hadde i utgangspunktet ingen planer om å flytte på meg. Jeg er utrolig glad i SKMU og i Kristiansand, men dette var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier hun.

Det er andre gang SKMU rekrutterer en toppleder til KODE. I 2009 var det direktør Erlend Høyersten som forlot Sørlandets Kunstmusum for å reise til Bergren.

Styreleder i KODE, Per-Kristian Foss, er fornøyd med valg av ny direktør.

– Jeg mener vi har funnet en direktør som har den rette kombinasjon av ledererfaring, kunstfaglig bakgrunn, samt kreative og nyskapende egenskaper. Hun har også den rette motivasjon for oppgavene som venter i KODE, sier Per-Kristian Foss.

Karin Hindsbo er utdannet Cand. mag. i kunsthistorie og idéhistorie. Før hun begynte som direktør ved SKMU kunne hun vise til over ti års ledererfaring, blant annet fra Århus Kunstbygning hvor hun var kunstfaglig leder og Den frie Udstillingsbygning i København hvor hun var leder. Begge steder har samtidskunst med internasjonalt samarbeid vært sentralt.

Hindsbo tiltrer som direktør ved KODE i begynnelsen av februar 2014.