KRISTIANSAND: I går satt Leif Ove Andsnes som publikummer når lillesøster Solveig Andsnes og resten av "West Side Story"-gjengen hadde premiere på den klassiske musikalen i teatersalen. I kveld spiller den verdenskjente pianisten i konsertsalen mens lillesøsteren er i aksjon i nabosalen.

Det er tilfeldig at vi spiller her samme helg, men det er kjempegøy , sier Leif Ove Andsnes da vi treffer de to i Kilden lørdag formiddag.

Jeg var på audition til "West Side Story". Leif Ove spurte når det var premiere, og jeg svarte 3. februar. Hæ, men jeg spiller jo i Kilden 4. februar, svarte han da , sier Solveig Andsnes og smiler.

Familiefest

I går hadde storebror følge av resten av familien da de sammen så premieren på musikalen. Foreldre, søstre, tanter og onkler. Totalt var Andsnes-klanen representert med ti familiemedlemmer.

Det var fantastisk. Et strålende nivå, jevnt besatt og musikken var kjempebra. Rett og slett en "höjdare" , skryter storebror.

Ja, det var en fantastisk opplevelse. Man går med så mye spenning i forkant, men jeg hadde godfølelsen, og merket at alle de andre også hadde det. Det var godt å komme i gang, og man er litt lettet etter å være ferdig med premieren , sier lillesøster, som spiller Anita i musikalen, jenta som er sammen med Bernardo, broren til Maria.

Se smakebiter fra pressevisningen på "West Side Story" her:

Store forventninger

I kveld inntar Andsnes-klanen konsertsalen, for å få med seg konserten der Leif Ove Andsnes blant annet skal spille Haydn og Chopin.

Jeg har store forventninger. Det har med huset å gjøre, og med at det er utsolgt. Det er jo kjempeflott at det er utsolgt i en så svær sal. Nå er det bare opp til meg , sier han.

Pianisten har i går kveld og i dag prøvespilt i konsertsalen, og han gleder seg til å fremføre konserten i kveld.

Det er en drøm å spille her. Det er som å spille i de beste konsertsaler i utlandet , sier han.

Lillesøster Solveig synes det er kjedelig ikke å få med seg storebrorens konsert.

Ja, men jeg kan høre på ham mens jeg er i garderoben, via calling-anlegget som finnes her i Kilden , sier hun for å trøste seg selv.