Dette starter en voldsbølge, som politietterforskerne Martin Rohde fra København og Saga Norén fra Malmö må få stanset, skriver Aftenposten.no.

Manusforfatter Hans Rosenfeldt avslører at det er miljøterrorisme og klimaendringer som er det overordnede temaet i den nye sesongen.

I den svært dramatiske avslutningen på sesong 1 ble Saga Norén skutt, Martins sønn drept, og seriemorderens identitet og motiver avslørt.

— I første sesong hadde vår skurk et sosialt engasjement. Det vil vi også se i andre sesong, forteller hovedmanusforfatteren Hans Rosenfeldt.

Planlegger sesong 3

Da Rosenfeldt var i ferd med å skrive manus til sesong nummer to, var mediene stappfulle av artikler om klimamøtet i København, og kritikk om manglende resultater.

— Alle rapportene om klimaendringer og ekstremværet er et meget aktuelt tema, som ikke kommer til å forsvinne med det første. Vi valgte derfor å spinne historien videre på dette, forteller han.

For øyeblikket jobber forfatteren med å finne et overordnet plot til sesong nummer tre, avslører han. Hva tema blir der, er foreløpig ikke bestemt.

Voldelig Oftebro

Ifølge Rosenfeldt, kan publikum forvente seg det tradisjonelle Broen-universet også i sesong to, men det vil være flere nye elementer i serien.

Norske Jakob Oftebro som voldelig fredsaktivist er ett eksempel. Skuespilleren har bodd mange år i Danmark og snakker flytende dansk.

— Vi har forsøkt å beholde essensen, men det kommer mange nye karakterer. Vi har også byttet ut teamet rundt Saga.

Politiet leser manus

I arbeidet med serien har manusforfatterne blant annet sendt sine manus til gjennomlesning hos politiet.

- Svensk politi hjelper oss, og forteller oss hvordan de ville gått frem dersom det hadde vært snakk om en reell situasjon.

I forbindelse med sesong to, har manusforfatterne også foretatt et studiebesøk til Sjøfartsverket for å finne ut hva som ville skjedd dersom en kysttanker skulle gått på grunn utenfor Øresundsbroen i virkeligheten.

Saga blir samboer

Skuespiller Sofia Helin, som spiller karakteren Saga, sier til Aftenposten at hun synes det er vanskelig å skulle beskrive persontrekkene til Saga ettersom hun selv forsøker å gå inn i karakteren så mye som mulig.

— Hun er veldig dyktig i sin jobb, men hun har problemer med å fungere sosialt. Hun kan ikke lese det sosiale spillet, bare lære seg automatiske reaksjoner, men det fungerer svært dårlig i nye situasjoner.

I den nye sesongen får Saga en samboer.

— Det funker bra seksuelt, men det blir etter hvert et problem at hun ikke forstår de sosiale kodene. Egentlig handler det ganske mye om sex i den nye sesongen, påpeker Helin.

Den nye samboeren, i motsetning til Saga, er en forholdsvis utadvendt person.

— Han forelsker seg i henne for den personen hun er. Utfordringene starter når de flytter sammen. For Saga medfører det komplikasjoner å ha noen så nært på. Hun har alltid bodd alene, sier manusforfatteren.

Bearbeider sorgen

Skuespiller Kim Bodnias forteller at hans rollekarakter, Martin, ikke tidligere har noe særlig kontakt med sønnen som blir drept i sesongavslutningen.

— Martin jobber for politiets drapsavdeling, men i siste episode, når han står han ansikt til ansikt med sønnens morder, ønsker han virkelig å drepe. Heldigvis blir han reddet av Saga, som skyter Martin i skulderen, og dermed forhindrer at han selv blir drapsmann, forteller Bodnia.

— I sesong to bearbeider han ikke sorgen på en ordentlig måte. Han lever en hverdag i løgn, fordi han ikke vil ta fatt i problemene sine. Den nye sesongen handler for Martin om å konfrontere seg selv med sin smerte.

Utfyller hverandre

De to rollekarakterene Martin og Saga utfyller hverandre, mener han. Når Martin mister sønnen, setter han pris på Sagas selskap ettersom hun selv er like følelsesmessig avskåret som det han selv er.

— For ham er dette fantastisk. Han slipper medlidenheten vanlige mennesker viser ham.

Aftenposten gir andre sesong en sekser, basert på de tre første episodene. Den første sesongen fikk også seks.

Serien solgt til 50 land

Den svensk – danske TV-serien ble så populær på britisk fjernsyn at Sky og Canal+ laget en fransk-britisk nyinnspilling, kalt Tunnelen , som finner sted ved kanalbyene Folkestone og Calais.

I amerikanernes versjon av TV-serien, som har fått navnet The bridge , er handlingen flyttet fra Øresundsbroen til den narkotikakrigsrammede grensen mellom Mexico og USA. Her samarbeider politibetjent Marco Ruiz (spilt av Demián Bichir) med Sonya Cross (spilt av Diane Kruger) for å løse en mordgåte.

The bridge hadde première på amerikanske TV-skjermer 10. juli, og ble for først gang vist på norske skjermer 15. juli i år. I likhet med den svenske rollekarakteren har også den amerikanske etterforskeren en udiagnostisert lidelse som minner om Aspergers syndrom.

Første sesong av Broen er solgt til 50 land over hele verden.

PS! NRK1 sender serien mandagskvelder, men vil du ikke vente, kan du slå på DR1 kl. 20.00 eller SVT1 kl. 21.00 allerede i kveld. Sesong 1 er tilgjengelig på tv.nrk.no til 6. oktober.