Fornøyd: Festivalsjef Jesper Elimar Krumm er svært fornøyd etter årets festival. Foto: Tor Erik Schr der

— Årets Palmesus har gått over all forventning, sier en fornøyd festivalsjef, Jesper Elimar Krumm.

Palmesus ble utsolgt ifølge Krumm, noe som tilsier 6500 publikummere hver dag. Dette tilsier at Palmesus har fått ny publikumsrekord forteller festivalsjefen.

— Etter nøye opptelling har vi kommet frem til at billettene var utsolgt begge dager. Dette er svært nærme grensen for hvor mange det er mulig å få plass til på Bystranda, så det er vi jo svært fornøyd med, forteller Krumm

Publikumsvikt på dagtid

Fædrelandsvennen kunne fredag melde om at publikum sviktet under Marit Larsen-konserten. Det var også ganske får folk på Bystranda på dagtid. Selv om festivalsjefen delvis er enig i dette, ønsker han å fortsette med tidlige konserter til neste år også.

— Grunnen til at det var lite folk på dagtid, var været. Hadde det vært sol, er jeg sikker på at det hadde vært smekkfullt på Bystranda i 2-tiden, forteller Krumm.

Han mener heller ikke at det var så få på området som det virket som.

— Under Marit Larsen-konserten var det rundt 1000 mennesker på området, men siden det er så stort kan det virke som færre. Jeg tror også at det er lenge siden Marit Larsen spilte for over 1000 mennesker på en klubbkonsert, legger han til.

Kun småproblemer

Festivalsjefen kan også melde om en festival uten store problemer.

— Alt har gått veldig fint. Selvfølgelig dukker det opp noen småproblemer her og der, men det meste har løst seg. Vi har hatt en fantastisk stab med over 400 mennesker som har gjort dette mulig, sier han.

Festivaldeltakerne oppførte seg også pent under årets festival.

— Selvfølgelig har det vært noen småting når så mange mennesker er samlet for å feste, men det har ikke hendt noe alvorlig. Vi har blitt kontrollert, men har fått godte tilbakemeldinger. Politiet har sagt at de er veldig fornøyd med helgen, forteller Krumm

Festivalsjefen har allerede tenkt litt på neste års festival.

— Først og fremst vil jeg sove litt og la årets festival synke inn, før vi tenker videre. Men det er alltid noen punkter som vi kan bli bedre på.

Gode tilbakemeldinger

Festivalsjefen er også fornøyd med årets festivalprogram.

— Taio Cruz var virkelig en suksess. Det ble god stemning blant publikum og han spilte til og med to ekstranummer. Dette fortalte managementet til Taio Cruz, at han aldri hadde gjort før, forteller han.

Søndag er det nedrigg for festivalen. Palmesus har en miljøregel om at Bystranda skal være finere når de drar enn da de kom.

— Vi har fått veldig god tilbakemelding fra publikum, så nå er det bare å pakke ned festivalen og glede seg til neste år.