Teatersjef: Birgit Amalie Nilssen har vært teatersjef ved Haugesund Teater siden 2005. Foto: Øyvind Sætre

KRISTIANSAND: — Kilden er meget glad for å ha fått en så rutinert, erfaren og allsidig direktør for Kristiansand Symfoniorkester. Med hans brede kompetanse vil han være et verdifullt og vitaliserende tilskudd i Kildens spesielle driftsmodell, sier administrerende direktør Bentein Baardson i en pressemelding

Denne ble sendt ut i forkant av torsdagens pressekonferansen på Kilden der Stefan Sköld ble presentert som ny direktør i Kristiansand Symfoniorkester. Han tiltrer jobben rett etter sommerferien, etter at tidligere KSO-direktør Håkon Berge har vært sykemeldt siden i fjor. Skiöld kommer til å samarbeide med sjefdirigent Giordano Bellincampi. Sistnevnte tiltrådte i mai etter at Rolf Guptas åremål gikk ut.

Mye erfaring

Sköld har bred erfaring fra lignende arbeid, og har hatt kunstnerisk, administrativt og økonomisk ansvar ved flere store kulturinstitusjoner.

Dette omfatter jobben som direktør og konserthussjef ved Helsingborgs Symfoniorkester og Konserthus, og teatersjef— og direktørjobben ved Malmøoperaen, kultursjef i Lund samt programsjef og operasjef ved Trondheim Symfoniorkester. Han har vært gjestedirigent i en rekke land, og har også vært førstedirigent for Mikis Theodorakis i en årrekke.

"Ung, men erfaren"

På samme pressekonferanse ble Birgit Amalie Nilssen (38) presentert som Ingrid Forthuns etterfølger i teatersjefstolen for Agder Teater.

Nilssen tiltrer teatersjefjobben først 1. januar 2015, noe som passer fint med at hennes nåværende åremål som teatersjef ved Haugesund Teater går ut i 2014. Der har hun vært teatersjef siden 2005. "Kilden er meget glad for å ha fått en ung, men likevel erfaren teatersjef for Agder Teater", heter det i pressemeldingen. Nilssen er utdannet som skuespiller ved Guilford School of Acting, og har turnert i Europa med tidsriktige Shakespeare-produksjoner. Hun har også erfaring som regissør og manusforfatter, blant annet med utendørsmusikaler i Moster Amfi.