Årets festival går av stabelen fra torsdag 31. juli til lørdag 2. august, med navn som Morten Abel, Hanne Boel, Green Carnation, Monica Heldal og Silya som trekkplastre. Men kvelden før kvelden, onsdag 30. juli, arrangeres Ungdomsrootsen, et alkoholfritt arrangement for ungdom fra 8. klasse og oppover. I år spiller Pål Rake, Sara & Arash og deltakere på Rytmisk sommerskole i regi av Vest-Agder Musikkråd.

— Personlig er jeg glad i Pål Rake, og synes han er en fantastisk artist. Sara & Arash har jeg ikke hørt live ennå, så det gleder jeg meg til. Og så synes jeg det er flott med ungdom som bruker sommeren til å lære musikk, sier presseansvarlig Mariann Bjørnelv.

— Jeg tar keyboardet mitt under armen og reiser opp. Det er andre gang jeg spiller på Eikerapen, og jeg gleder meg veldig, sier Pål Rake.

Pål Rake, Sara & Arash og deltakere på Rytmisk sommerskole spiller på Låven under Ungdomsrootsen onsdag 30. juli. Her fra da Jonas Alaska spilte der i 2012. Foto: Tor Erik Schrøder

Festivalen åpnes med den tradisjonsrike damkonserten Under the dam, som i år arrangeres for siste gang. Der gjør Green Carnation comeback, etter bruddet i 2006. Det gode og varme været har hjulpet på festivalens billettsalg.— Vi ligger godt an, og det hjelper selvfølgelig med finværet. Men det er ennå billetter igjen, det er ikke utsolgt. Det går mest av festivalpass, sier Bjørnelv.