— Vi fant lekkasjer i taket i forbindelse med utbyggingen der, sa administrerende direktør Bentein Baardson under torsdagens styremøte i Kilden.

— Men nå har entreprenøren vært rundt og fikset det, la økonomisjef Christian Jørgensen til.

Det var fuktsperren i fasaden på taket som var montert galt.

Terje Eide

Byggingen av nye prøvesaler på Kildens tak har pågått omtrent siden påske, og nærmer seg overleveringsklart. Men da de nye arealene skulle kobles sammen med nåværende bygg, ble det oppdaget mangelfull utførelse i tettingsarbeidet.

— Det var fuktsperren i fasaden på taket som var montert galt. Vi reklamerte, og entreprenøren har vært her og utbedret dette. Men det var ingen stor, graverende feil, sier Terje Eide, driftssjef i Kilden, til Fædrelandsvennen. Han legger til at det ble gjort noen flere stikkprøver da feilen ble funnet, og at alt nå er utbedret.

Tiltrengte prøvesaler

Under styremøtet opplyste stabs— og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius at bygningsarbeidene på Kilden-taket har blitt gjort innenfor rammene for både tid og kostnader. I midten av januar skal drøyt 500 kvadratmeter, inneholdende en stor prøvesal og en dansesal som kan deles i to, stå klare. Tilbygget har kostet omlag 20 millioner kroner. - Endelig er vi et skikkelig produserende teater- og konserthus, sa Baardson.

— Er det mer areal som kan utnyttes på taket, spurte styremedlem Bjørg Wallevik.

— Nei, vi har tatt det vi kunne ta, svarte Baardson.

- Gledelige tall

Det er gledelig med slike tall.

Anne Carine Tanum

På styremøtet presenterte også Lossius Kildens regnskap etter årets 11 første måneder. Det viser et overskudd på drøye 11 millioner, noe som er over fem millioner høyere enn budsjettert. Det åpner for investeringer i desember, som egentlig var planlagt for neste år.

Styreleder Anne Carine Tanum karakteriserte Kilden-resultatet etter årets 11 første måneder som gledelig. Fra venstre ses Bentein Baardson, Gunnar Thon Lossius (delvis skjult), Christian Jørgensen og Theis Pedersen. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det er gledelig med slike tall. Det er ikke alle slike institusjoner som har det, sa styreleder Anne Carine Tanum, som lurte på om det settes av nok til vedlikehold av teater- og kulturhuset.

— Ja, det vil jeg påstå at vi gjør. Noen av investeringene vi gjør på tampen av året, er av vedlikeholdshensyn. Vi ligger veldig godt an i forhold til vedlikehold, og setter av tilstrekkelige midler, og vel så det, svarte Lossius.

Solid 2015-budsjett

Styret ble også presentert for administrasjonens forslag til årsbudsjett for 2015, samt driftbudsjett for 2015 og økonomiplan for årene 2015 til 2018. Årsbudsjettet for neste år viser et overskudd på 4,2 millioner kroner, og ble godkjent av styret.

Stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius kunne presentere et årsbudsjett for 2015 som gir et overskudd på 4,2 millioner kroner. Til høyre sitter administrerende direktør Bentein Baardson, og med ryggen til sitter Nina Ruud og Stein A. Hannevik. Foto: Kjetil Samuelsen

— Vi fikk en fin tildeling over statsbudsjettet, som ga oss mer enn vi søkte om. Det betyr at vi kan opprettholde det nivået på oppsetninger som vi har hatt. Samtidig budsjetterer vi med lavere billettinntekter neste år, mye fordi vi ikke har en musikal. Tidligere har de stått for mye av inntektene, sa Lossius.

— Vi gjør en musikal, men vi gjør den i Fjæreheia, kommenterte Baardson, og tenkte på Bjørn Eidsvåg-musikalen «Skyfri himmel».

Det betyr at vi har etablert oss, og at vi har blitt synlige.

Bjørg Wallevik

— Ja, men da blir det kanskje bare seks forestillinger, og ikke 42, som vi hadde med «Les Miserables», repliserte Lossius.

— Det var flott at vi fikk en økning fra departementet. Det var ikke selvsagt, sa Tanum.

— Det betyr at vi har etablert oss, og at vi har blitt synlige, mente Wallevik.