Det er store forventninger til den norske filmen "Brev til kongen". Hisham Zamans film kan vinne hovedpremien på filmfestivalen i Gøteborg, en pris regissøren vant i fjor med "Før snøen faller".

— Det er en stor anerkjennelse og en pris som henger høyt, sier Matzow Gulbrandsen, som har vært fotograf på begge filmene.

Han begynte å samarbeide med Zaman allerede da de gikk på filmskolen.

— Vi har lært mye av hverandre, og vet hva vi har i hverandres hode. Vi er begge interessert i mennesket i filmen, sier fotografen.

"Brev til kongen" har fått gode anmeldelser i norsk presse, og får terningkast fem hos både VG og Dagsavisen. Vår anmelder ga filmen en firer. Foto: Marius Matzow Gulbrandsen

Zaman er regissøren, den som alltid blir trukket fram. Likevel føler Matzow Gulbrandsen at han har vært med å forme filmen.

— Jeg prøver å få ut på lerretet det Hisham har i hodet. Hans tanker blir filtrert gjennom meg, sier han.

Etterarbeidetet på "Brev til kongen", med lys— og fargekorrigering, har Adrian Dar i kristiansandsfirmaet Reactor Postproduction gjort.- Det er godt at vi kan samarbeide med produksjonsfirmaer utenfor Oslo, og at vi har kunnskaper som kan konkurrere med miljøet der, sier Dar.

— Valget av Adrian er et godt bevis på at det skjer ting i Kristiansand. Det er derfor jeg og min bror (regissør Jonas Matzow Gulbrandsen, red.anm.) ønsker å komme hjem etter hvert, sier Matzow Gulbrandsen.