— Jeg er stolt over å ha europapremiere. Og jeg er skikkelig stolt over «castet» vårt, sier en nærmest dirrende teatersjef Birgit Amalie Nilssen, og sikter til firkløveret Gundersen, Moberg, Glomnes Johansen og Kruse, som alle var førstevalg til de fire rollene i «Det perfekte liv».

— Hvis folk hadde lest manus, hadde de skjønt hvorfor de passer perfekt til rollene. Jeg har sendt bilder av dem til Amity (originalmanusforfatter Amity Dry, red.anm.), og hun så med en gang hvem som skulle spille hvem. De er plukket ut etter tre kriterier; de måtte være steinbra sangere, de måtte være sterke og ulike karaktertyper og de måtte ville gi av seg selv. Dette er kvinner som stråler, sier den påtroppende teatersjefen.

Suksess i Australia og USA

«Det perfekte liv» er en av vinterens storsatsinger i Kilden. Musikalen, som originalt heter «Mother, Wife and Complicated Life» har hatt suksess i både Australia og USA.21. januar er det premiere i Kildens teater— og operasal, og da vises den for første gang i Europa. Musikalen handler om fire kvinner, alle i ulike faser i livet, som møtes jevnlig på den ene kvinnens kafé. Der diskuterer og deler de det aller meste, alt fra hverdagsepisoder til store hemmeligheter.

— Det er en ny, norsk versjon som vises her. Vi har kommet lenger på likestilling her, og har hatt en revolusjon som har satt i gang samfunnsmessige og private prosesser. Vi endrer ikke på sangene, for de er universelle og treffer oss, men vi endrer litt i tekstene, slik at det blir tilpasset norske forhold, sier Nilssen.

- For nåtidens kvinner

Mia Gundersen, Elisabeth Moberg og Caroline Glomnes Johansen har tre av hovedrollene i "Det perfekte liv". Pallebenkene trioen sitter på skal brukes som kaféinnredning i Kildens teater- og operasal under musikalen, slik at publikum i musikalen inviteres med på kvinnenes stamkafé. Foto: Kjetil Samuelsen

— Dette er en forestilling for nåtidens kvinner, og det er det ikke mange stykker som er. Det synes jeg er utrolig kjekt, sier Gundersen, som skal spille kaféeieren Emma, en kvinne alle ser opp til.

— Det er en veldig gjenkjennelig rolle, spøker siddisen.

— Dette er fire fete kvinneroller. Jeg har alltid høye forventninger. Alt Birgit har gjort, har overgått mine forventninger, legger kollega Moberg til. Hun spiller trebarnsmoren Beate.

— Jeg har ingen barn privat, men jeg har observert alle vennene mine som har barn, sier hun.

Et slag mot glansbildet

Glomnes Johansen spiller rasjonelle og uromantiske Kine, som aldri har drømt om familieliv.

— Hun ender opp med en ikke planlagt graviditet, og må da stille seg spørsmål hun ikke har gjort før.

Jannike Kruse, som var forhindret fra å møte i Kilden i går, spiller Janne, en kvinne som ei lei av Facebook-oppdateringer om hvor flinke barn alle har og savner oppdateringer om sjekketriks og mojito-oppskrifter.

— Det er som Elisabeth sier; vi skal lage verden bedre. Denne musikalen går rett inn i prosjektet om perfekt/uperfekt, og vi er på lag med dem som vil ha livene sine tilbake. Dette er vårt store slag mot glansbildet av det perfekte liv, sier teatersjef Nilssen.- Hvem er stykket for?

— Det er for alle kvinner mellom 15 og 100, og for alle menn som prøver å forstå dem, sier Nilssen.

— Mange menn vil kjenne seg igjen i problemene vi sliter med, sier Moberg.

— Og vi kvinner liker å se menns problemstillinger og le av det, legger Gundersen til.