Før texasjenta Renée Zellweger fikk hovedrollen som «Bridget Jones' dagbok» og måtte lære seg engelsk uttale, var skuespillere som Kate Winslet, Emily Watson og Rachel Weisz aktuelle Bridget'er.Visste du for eksempel at Nick Nolte var nær ved å få rollen som den flotte Han Solo i den første «Star Wars»-filmen anno 1977 — en rolle som i stedet førte den tidligere snekkeren Harrison Ford rett til værs som skuespiller?

Eller at da den glatte, men ensomme, millionærens rolle skulle besettes i «Pretty Woman» i 1990, vurderte man artisten Sting - men endte opp med Richard Gere.

Al Pacino var uforglemmelig som Michael Corleone i «Gudfaren» (1972). På den tiden var han en relativt ukjent italienskættet skuespiller, men regissør Francis Ford Coppola insisterte på Pacino - fremfor aktuelle navn som Robert Redford, Warren Beatty, Jack Nicholson, Robert De Niro og Ryan O'Neal.

Lenger tilbake i tid kan man prøve å se for seg Marilyn Monroe i hovedrollen i «Cleopatra» fra 1963 - en rolle som selvsagt gikk til Elizabeth Taylor, og førte til at hun traff sin femte ektemann i motspiller Richard Burton.

Tilbake i 1939 vurderte man Bette Davis i «Tatt av vinden» som heltinnen Scarlett O'Hara. I stedet gikk den til vevre Vivien Leigh som fikk en Oscar for innsatsen. Alt ifølge Eila Mells nye bok «Casting Might Have Beens». (©NTB)