– Dette er den lille filmen som kunne, og burde, gjøre rent bord, sier CNNs anmelder.

Midt i premieretiden på alle de store oppfølgerfilmene, har denne filmen kommet som et friskt pust i amerikanske kinosaler.

På åpningsdagen fredag sanket «Knocked up», med norsk tittel «Smelt på tjukka», inn nærmere 60 millioner kroner. Piratene, som hadde sin åttende dag på kino, tok inn 88 millioner denne dagen.

Til tross for at «Smelt på tjukka» spilte i 1500 færre kinosaler, seiler dermed den moderne «Skjønnheten og udyret»-historien opp på andre plass etter helgen.

«Shrek 3» på tredje

Med tre trilogi-avsluttere blant topp fem, kommer «Shrek 3» inn på tredjeplass. Fredagen fikk den grønne familien 48 millioner kroner i inntekter.

«Spiderman 3» og edderkoppen Peter datt ned til femte plass, bak thrilleren «Mr. Brooks» med Kevin Costner i en hovedrolle.

Uromantisk komedie

Filmen handler om den målbevisste og vakre journalisten Alison (Katherine Heigl) som møter på slasken Ben (Seth Rogan) etter et par glass for mye. Et par forfyllede øyeblikk senere er de to på vei til å bli foreldre, noe Alison oppdager et par måneder senere.

Alison skal beholde barnet, Ben vil hjelpe til, og mens de to prøver å gjøre det beste ut av situasjonen spinner filmen videre. Til høy latter i amerikanske filmsaler.

Gode kritikker

– Dette er skjønnheten og udyret, skriver CNNs anmelder.

– «Smelt på tjukka» har en vinnende kombinasjon av vennlighet og gapskratting som gir publikum et stort smil om munnen, observerer de.

Rolling Stone er sjarmert av skuespillerne.

– Katherine Heigl er en spennende ny stjerne, med ekte skuespillerkvaliteter og potensial. Seth Rogan er dynamitt som slask, skryter de.

– Det er mye moro i de stille øyeblikkene, hevder magasinet Variety.

– Når Ben ser Alison naken for første gang, utbryter han «du er finere enn meg», like sjokkert som han er takknemlig. Denne replikken, som trolig vil skape en bølge av gjenkjennelse hos den mannlige delen av publikum, er en av Rogens smarte påfunn for å understreke karakteren Bens primitive og valpeaktige sjarm.

Anmelderne lot seg imponere over spesielt én scene, hvor Ben mister motet når han skal ha sex med den høygravide Alison.

Skjønnheten og udyret

Katherine Heigl, kjent fra «Grey's anatomy», har raskt klatret opp på listene over Hollywoods største skjønnheter. Likevel var det ikke en slående og selvsentrert skjønnhet som møtte kjendisblogger Julie Werenskiold.

– Noen dager føler jeg at jeg ser kjempegodt ut, men så ser jeg et bilde i et blad og føler at jeg ser helt grusom ut, sa Heigl, da Werenskiold møtte henne på et hotell ved stranden i Santa Monica.

Karakteren Bens kommentar om at Heigl har vært heldigere i det genetiske lotteriet enn han selv, stemmer nok likevel. Skuespiller Seth Rogans alminnelige utseende skapte hodebry under auditionrundene.

– Det kom en rekke kjente kvinnelige skuespillere på audition for å lese sammen med Seth. Men mellom tagningene oppførte de seg som drittsekker mot ham. De syntes Seth var like nerdete og teit som rollefiguren han spiller i filmen, fortalte regissør Judd Apatow ifølge Werenskiold.

Den usannsynlige helten gjorde større suksess på lerretet enn hos jentene i Hollywood. Filmen har premiere i Norge fredag 17. august.