KRISTIANSAND: I kveld starter de sin sommerturné foran 550 tilhørere i en fullsatt Søgne Gamle Prestegård. Og ifølge frontfigur Øyvind Staveland kan publikum trygt skru opp forventningene.

— Vi sprudler over av spilleglede og energi. Folk kan bare glede seg, forsikrer han.

Etter et års pause er kvartetten nå tilbake for fullt, og de har ikke tenkt å ligge på latsiden resten av sommeren. De neste 37 dagene skal de holde nærmere 35 konserter, og i løpet av de neste ti dagene skal de spille både i Kvinesdal, Grimstad, Kristiansand og Arendal.

Folk går nærmest mann av huse for å få med seg gruppas «comeback», og i Fjæreheia er nesten alle de 985 plassene utsolgt. En beskjeden Staveland har vanskeligheter med å forklare populariteten. Han hadde aldri trodd på en slik oppmerksomhet da han startet gruppa for 14 år siden.

— Vi har vært heldige i kombinasjonen mellom tekst og melodi. I tillegg gir publikum oss god tilbakemelding på at vi synger på dialekt, sier Staveland.

Overraskelser i Fjæreheia

Det er duket for flere overraskelser når Vamp spiller opp til fest i Fjæreheia. Helene Bøksle dukker opp som gjest på «Tir Na Noir» og et par andre sanger.

— Jeg gleder meg sinnssykt. Det er nesten som å telle ned til julaften, sprudler Bøksle, som traff gruppa for første gang etter en konsert på Hartmanns Brygge for to år siden.

— Å spille sammen med Vamp får fram noe i meg som jeg sjelden føler andre steder, forteller hun, og dermed høres det ut som om publikum kan skru opp forventningene ytterligere.

I tillegg planlegger Staveland og co. et par urfremførelser av nytt materiale som de aldri tidligere har spilt ute blant folk.

— Vi har planer om å gi publikum en smakebit fra vårt nye album, men det kommer an på hvor mye tid vi får til å øve mellom alle konsertene, forteller han.

Nytt album

I oktober kommer den nye plata, «Siste stikk», og dermed er det duket for en ny epoke for gruppa og deres trofaste lytterskare. Publikum må forberede seg på et aldri så lite farvel med mange av de kjente og kjære sangene deres.

— Konsertene i sommer blir siste mulighet til å høre mange av de gamle sangene våre, i hvert fall for en stund, forklarer Staveland, men kan berolige med at de vil gi fansen et verdig farvel med gamle slagere.

Den nye plata blir den niende i rekken, og folk kan forvente seg nye spennende toner.

— Noen overraskelser blir det, men folk kommer ikke til å være i tvil om at det er Vamp som spiller, avslører han, og legger til at de har hentet inn nye folk som har vært en god kilde til ny inspirasjon.

— Plata er spilt inn på flere ulike steder, blant annet Ryvarden Fyr, i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret og hjemme i mitt eget studio, forteller Staveland, og tror det vil bli et veldig bra og variert album. Han håper bare de kommer i mål til lanseringsdatoen som er satt til 23. oktober.

— Alt kommer an på om det blir tid til platejobbing mellom konsertene, avslutter Staveland.

julie.teresa.olsen@fedrelandsvennen.no