— Det er straffbart å røyke marihuana i Norge, så vi vil kreve at politiet følger opp denne hendelsen. Det er spesielt viktig at kjendiser blir stilt til ansvar for slike handlinger. De har en stor påvirkningskraft, mye større enn hva en ungdom som tar seg en blås på gata har, sier Knut T. Reinås, lederen av Forbundet Mot Rusgift.

Hans krav kommer imidlertid for sent: Politiet i Kristiansand har lagt saken på hylla, og det skal mye til for å hente den fram igjen.

- Vi har ingen indikasjoner på at Snoop Dogg har tatt stoff. Vi hadde folk både foran og ved scenen, og ingen har observert at han røyket, sier Reidar Vang ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennens nettavis.

På pressekonferansen etter onsdagens konsert i Bendiksbukta, sa Snoop Dogg selv at han hadde røyket marihuana under konserten. Men etter en totalvurdering, og uten noe bevis, har politiet bestemt seg for å droppe saken.

— Han er jo et forbilde for veldig mange unge. Det er uheldig at han står fram slik han gjør, kommenterer Vang.

Knut T. Reinås ønsker ikke å gå videre med saken, men oppfordrer politiet til å gjenoppta saken hvis flere opplysninger kommer på bordet.

- Vi kommer ikke til å anmelde. Vi har ikke noen flere beviser enn det politiet har. Men dette var ment som et prinsipielt statement: Politiet må følge opp når folk bryter loven, enten det er Snoop Dogg eller andre, sier Reinås.

— Er du skuffet over politiets behandling av saken?

— Vi kan ikke uttale oss om politiets behandling. Men hvis det skulle dukke opp noen fler opplysninger, krever vi at politiet gjør noe.

Reinås er imidlertid skuffet over Snoops oppførsel, og synes det er et paradoks at rap-artisten bruker narkotika offentlig kort tid etter at han deltok på Live 8. — Det viser at hans solidaritet kanskje ikke stikker så dypt. Afrika trenger alle sine krefter for å bekjempe matmangel og krig, og produksjon og bruk av narkotika er med på å holde dem nede i sløvhet og fattigdom.