Rockestjernen Bono blir britisk ridder. Irske Paul Hewson, som U2-vokalisten egentlig heter, får imidlertid ikke kalle seg «Sir Paul» eller «Sir Bono», siden denne tittelen er forbeholdt britiske statsborgere.

Humanitær innsats

Den 46 år gamle iren vil bli høytidelig innsatt som ridder av Storbritannias Dublin-ambassadør David Reddaway rett over nyttår. Bono er allerede medlem av den franske Æreslegionen, og ble i 2005 kåret til Årets navn av det amerikanske nyhetsmagasinet Time.

– Dronning Elizabeth har utnevnt Bono til æresmedlem av den britiske imperieordenen. Dette er en anerkjennelse for hans arbeid i musikkindustriens tjeneste og for hans humanitære innsats, het det i en kunngjøring fra Storbritannias ambassade i Dublin lørdag.

I godt selskap

Bonos landsmann Bob Geldof, som også er rockesanger og menneskerettsforkjemper, fikk et tilsvarende æresmedlemskap i 1986. Storbritannias statsminister Tony Blair beskriver hederen Bono nå får, som høyst fortjent.

På U2s hjemmesider heter det at Bono føler seg beæret over den britiske riddertittelen. Han håper den vil bli til hjelp for ham i hans kamp mot fattigdommen i Afrika, slik medlemskapet i Æreslegionen har vært, heter det videre. (©NTB)