Kristiansand: Fædrelandsvennen kan i dag avsløre et særdeles hektisk spill i kommunekulissene da Toffen Gunnufsen forlot Quartfestivalen.

Bare timer etter at piggsveisen fra Lillesand lanserte sin nye festivalbaby i Arendal, fikk han varaordfører Bjarne Ugland på tråden. Nestoren i Arbeiderpartiet hadde planen klar.

— Jeg kan bekrefte at jeg ringte til Toffen Gunnufsen, sier Bjarne Ugland.

Varaordføreren skal ha vært tydelig irritert i denne samtalen, og gitt klar beskjed om hva han syntes om Toffens storslåtte planer i nabobyen.

— Jeg ville høre fra Toffen selv hva dette med Hovefestivalen egentlig var for noe, men jeg har aldri kjeftet på ham, sier Ugland.

Påstanden om at Ugland skal ha kjeftet på Toffen ble fremsatt i et intervju med kulturdirektør Dagny Anker Gevelt i bladet «Absolutt: Krs».

Jobbtilbud.

Varaordføreren var uansett ikke mer irritert i telefonsamtalen enn at han ba Toffen nøye vurdere et tilbud om en ny skreddersydd stilling i Kristiansand kommune.

— Det er riktig at han fikk et tilbud om jobb. Vi hadde fått inntrykk av at Toffen ønsket større økonomisk sikkerhet rundt sin privatøkonomi enn det Quart kunne tilby. Rådmannen var villig til å finne rom for en fast jobb til Toffen, og derfor ba jeg ham vurdere tilbudet vårt, sier Bjarne Ugland.

— Ikke bare for å beholde Toffen i Kristiansand, men også for å skape vansker for Hovefestivalen?

— Selvfølgelig. Vi ønsket ikke mer oppstyr rundt Quart, sier Ugland.

Denne samtalen skjedde 18. august, samme dag som Fædrelandsvennen avslørte Toffens famøse brev til sine utenlandske agenter.

Men:

Fædrelandsvennen vet at Toffen Gunnufsen fikk tilbud om jobb allerede 5. august. Og dette tilbudet ble fremsatt bare timer etter at han først offentliggjorde sin avgang i Quart.

— Det stemmer. 5. august ble jeg første gang tilbudt jobb i kommunen, bekrefter Gunnufsen.

— Vurderte du å takke ja?

— Jeg brukte et par tre dager på å tenke over tilbudet, sier Toffen.

Quart og Start.

Han ønsker ikke gå i detaljer på tilbudets innhold. Annet enn:

— Jeg skulle få en fast jobb i kommunen, og arbeidsoppgavene mine skulle være å booke band til Quartfestivalen, samt booke artister for fotballklubben Start, sier Toffen Gunnufsen.

Ingen av jobbtilbudene fikk han skriftlig.

— Første gang var det styreleder i Quart, Magne Aasheim Knudsen, som ga meg tilbudet. Han hadde åpenbart vært i et møte med noen i kommunen. Andre gangen var det Bjarne Ugland som ringte, og da var det «far i huset» som var på tråden, sier Toffen.

— Hva mener du?

— Ja, du vet. Det var litt sånn «Nå Toffen, nå må du tenke veldig nøye gjennom hva du egentlig gjør». Jeg følte jo et slags press, men jeg hadde allerede bestemt meg, sier Toffen.

— Hvorfor sa du nei takk?

— Jeg kunne jo ikke takke ja til en jobb i Kristiansand kommune, rett etter at jeg hadde lansert Hove. Da hadde jeg fremstått som helt håpløs, sier Toffen.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med rådmann Tor Sommerseth i går.

oivind.holthe@fvn.no 38 11 36 56