GRIMSTAD: — Hamsun ble jeg oppmerksom på alt i 16-17-årsalderen, og jeg har alltid vært glad i ham. Og da vi flyttet hit til Nørholmkilen for ti år siden - bare noen hundre meter fra dikterens hjem - fikk jeg Hamsuns samlede som den første presangen på det nye stedet. Jeg har stadig vekk en av bøkene hans på nattbordet!Draugedalen har satt seg til rette ved flygelet og spiller melodien til «Hvad vet vi, o Børn, om vei og sti». Alle de 16 diktene han har satt toner til er å finne i «Det vilde Kor» fra 1904.- Hamsun er jo ikke så kjent for diktene sine som for romanene. Jeg begynte å tonesette diktene hans for fem-seks år siden, og har fremført dem ved ulike anledninger. Første gang var på Eide skole for tre år siden da Hamsuns svigerdatter Marianne Hamsun kåserte, forteller Draugedalen.I Grimstad er Hamsun fortsatt omstridt. Og det var noe symbolsk over det da dikteren ble feiret med dikt, brev og sanger - de ble fremført av Draugedalen - i Grimstad Kulturhus en novemberdag for to år siden. Hendelsen fant sted bare hundre meter fra bytingsalen der prosessen mot Hamsun hadde foregått 50 år tidligere.- For en poesi!

— For meg har det vært spennende å jobbe med dette stoffet. Det er jo temmelig annerledes enn det jeg arbeider med til daglig, som har et religiøst innhold. Det er jo ikke mye religion i Hamsuns tekster. Men for en poesi det er i dem! Tenk bare på «Skjærgårdsøen»! For meg har det vært vesentlig å prøve å fange stemningen i diktene. Og de er jo så forskjellige, fra det vemodige til det opprørske, sier han.Å sette melodier til diktene var til dels vanskelig. Særlig måtte han legge vekk og ta opp melodien til «Om hundre Aar er Alting glemt» flere ganger.I sin lange karriere som sanger har han utgitt et 30-talls CD-er. Nå er han i den uvanlige situasjon at han er ute og leter etter sponsorer for å få gitt ut Hamsun-CD-en. Derfor har han laget en demotape med noen av sangene, med Mons Leidvin Takle og Per Tveit ved klaveret.Tøft marked

— Det er blitt et temmelig tøft marked etter hvert. Men jeg har et selskap som er interessert i å gi den ut. Hva slags besetning det blir, er ikke bestemt, men jeg satser trolig på klaver, kontrabass og cello. Jeg ønsker et litt luftig, gjennomsiktig akkompagnement og at teksten skal komme klart fram, sier han.Draugedalen er svært glad for en tegning han har fått av Marianne Hamsun - den forestiller hennes svigerfar på sine gamle dager, med fullskjegg. Denne tegningen har Draugedalen fått lov å bruke til CD-en. Kanskje vil den havne på coveret.Til daglig driver Draugedalen begravelsesbyrå. - En fin kombinasjon, ettersom jeg synger mye i begravelsene. Ellers blir det mer og mer av at jeg dukker opp som overraskelser på runde dager. Nylig sang jeg på et tredobbelt gullbryllup. Da blir det mange tekster om kjærlighet, smiler Draugedalen.