KRISTIANSAND: Sammen skal de bygge et hus, og paret som står igjen til sist vinner huset til tre millioner.

– Det er et eventyr å skulle være med å bygge et hus, og det er jo snakk om et hus og tomt som er verdt tre millioner kroner, så det blir kjempespennende, forteller Derek Allport.

– Hvordan er magefølelsen nå rett før det braker løs?

– Jeg har blandede følelser. Jeg både gruer og gleder meg. Vi er ikke vant til å være sånn i fokus, så jeg har litt sommerfugler i magen, sier Tone.

– Jeg synes det er kjempegøy, jeg gleder meg som en liten unge, ler Derek.

Da Fædrelandsvennen snakket med paret på telefon i går var de innlosjert på et hotell i Oslo, og de har allerede begynt å merke hvordan det er å være i rampelyset.

– Ja, vi har hatt en del intervjuer i dag, så det har vært travelt dagen før dagen. Det er uvant, men vi er godt forberedt så det har gått bra, forteller Tone.

Tone jobber vanligvis som sykepleier i Nordsjøen, mens Derek er ufrivillig arbeidsløs. Det er tydelig at neste ukene vil stå i stor kontrast til hverdagen hjemme i Flekkefjord.

– Hva slags forventninger har dere ?

– Vi har reflektert en del over det, og vi ser fram til å bli kjent med de andre 11 parene, vi ser frem til å jobbe, og jeg tror det blir en spennende utfordring. Det blir uvant å ha kameraer rundt seg hele tiden, men det får bare gå se til, det er bare slik programmet er, mener Tone.

Over 700 par meldte seg på

TV 2 er godt fornøyd med interessen for programmet.

– Da fristen var gått ut var det 707 par som hadde søkt om å være deltakere, og vi er helt overveldet over interessen. Det er et krevende program med mye jobbing og bare en vinner, men vi sitter igjen med 12 kjempegode par så vi er veldig fornøyd og gleder oss til å komme i gang, sier Jørund Rasdal Unneland i TV 2s informasjonsavdeling.

– Hva var kriteriene for å bli et av de tolv parene dere har plukket ut?

– Vi var interessert i å finne mennesker som var interessert i å gjøre en god jobb og som var motivert for oppgaven. Dessuten måtte de ikke være redde for å by på seg selv, og vi ønsket oss spredning i alder, sier Rasdal Unneland.

Paret tror de har en god sjanse til å vinne huset og eiendommen som altså er verdt hele tre millioner kroner.

– Ja, alle parene som er med har en sjanse. Det var over 700 par som søkte, og vi hadde ikke vært blant de 12 som ble plukket ut hvis vi ikke hadde hatt en god sjanse, mener Derek.

– Rart å være på tv

De er forberedt på at tusenvis av mennesker skal følge med to timer i uka på nesten hver eneste bevegelse de gjør.

– Ja, vi er innforstått med det, det er jo slik programmet tjener penger, mener Derek.

– Det er litt rart å tenke på, men nå er vi med her så da håper vi bare at vi kommer rakrygget ut av hele opplevelsen, skyter Tone inn.

Da vi snakket med det spente paret i går kveld hadde de fortsatt ikke fått møte de andre 11 parene.

– Nei, alt er veldig hemmelig. Vi vet ingen ting, og vi er veldig spente. Vi er åpne mennesker som liker å bli kjent med andre mennesker, så vi gleder oss til å treffe dem, sier Tone.

– Vi kommer til å komme ut med mange flere venner enn vi hadde da vi gikk inn, forklarer Derek.

lene.gunvaldsen@fedrelandsvennen.no

FAKTA

Fagerstrand

Opptakene til serien starter i dag. Sendingene starter i uke ni på TV 2. Fagerstrand ligger på Nesodden ved Oslo.

12 par deltar i serien.

Premien er et hus med tomt til verdi av tre millioner kroner.

Deltakerne stemmer selv ut et par hver uke, frem til det er to par igjen. Da skal seerne bestemme hvem som vinner i en direktesendt finale.