KRISTIANSAND: Ved midnatt hadde ”Harry Potter og Ildbegeret” sin verdens-premiere på Fønix Kino. Og man trenger ikke være ten-åring for å være hektet på den unge magikeren.

– Jeg gleder meg mest til å se Charlie. Han er broren til Ron og skal dukke opp i denne filmen, sier Potter-frelste Yvonne W. P. Haugland (24).

Hun og venninnen er blant de siste som entrer kinosalen, som for tiden er dekorert i mystiske kulisser med spindelvev og selvlysende kvister. Skumle lyder velter ut fra høytalere fra gulvet.

– Ja, Ron er altså bestekompisen til Harry da, det burde du vite, sier Kari Jacob (26) til en lettere forbløffet journalist.

De har ikke kledd seg ut slik som mange av de litt yngre som har kommet til premieren, men de to venninnene klarer ikke å skjule den store forkjærligheten for Harry Potter-fortellingene. De higer etter å sette seg i stolene sine å følge med på filmen som begynner om noen få minutter.

– Det blir spennende å se om den er like skummel som boka på slutten, også blir det gøy å se hvordan dragene er. Dette er filmen om favorittboka mi, så jeg gleder meg som en liten unge, forteller Haugland før hun og venninnen forsvinner inn i den skumle gangen som fører frem til kinosalen.

Verdenspremieren var ikke helt utsolgt, men så er det første gang det har vært premiere ved midnatt på en torsdag. Tidligere har Star Wars og Ringenes Herre hatt premierer ved midnatt.