KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen kan i dag avsløre to oppsiktsvekkende tekstmeldinger, sendt mellom styremedlem i Quartfestivalen Tormod Nyberg og rådmann Tor Sommerseth. Meldingene ble sendt klokken 23.38 og 23.41 onsdag 13.oktober, halvannen time etter at bystyret hadde bevilget 4,2 millioner kroner til Quartfestivalen — og dermed reddet den fra konkurs. En forutsetning for millionbevilgningen var at det sittende styret i Quart skulle gå av. Etter bystyremøtet sender imidlertid rådmann Sommerseth følgende tekstmelding til Tormod Nyberg:Hei tormod, bystyret bevilget i kveld 4,2 mill til Quartfestivalen. Grei debatt. Snakkes. TorSvaret fra Tormod Nyberg kom bare to minutter senere: Til info Asbjørn og Toffen - melding til Tor S: Du er en knupp. Bra jobbet together we are dynamite....eller kanskje vi skulle gi litt ros til Bjarne U?Når Fædrelandsvennen konfronterer Tormod Nyberg med tekstmeldingen blir vi først møtt med stillhet. Deretter: - Ingen kommentar! - Meldingen er sendt fra din mobiltelefon, hva mente du med at rådmannen er en knupp?- Ingen kommentar, sier en tydelig stresset Nyberg før han bryter telefonforbindelsen.Korrespondansen mellom Nyberg og Sommerseth er som bensin på bålet for de fire styremedlemmene som rådmannen nå foreslår fjernet. I gårsdagens Fædrelandsvennen sa styremedlem, Ellen Rudnes at det er Gutteklubben Grei som nå har overtatt Quartfestivalen. -Dette bekrefter bare det jeg sa, sier Rudnes.Styremedlem Erik Landet, som for tiden er på arbeidsreise i Kongo sier følgende:- Politikken i Kongo har klare likheter med politikken i Kristiansand, i den forstand at ting ordnes på bakrommet. Ubehagelig avsløring

Kun to dager etter at bystyret bevilget 4,2 millioner kroner til Quart - under forutsetning av at det gamle styret ble avsatt - offentliggjør Tor Sommerseth hvem han mener bør sitte i det nye styret. Og her finner vi blant andre: Tormod Nyberg, fra det gamle styret. John Ivar Mejlænder-Larsen, styreleder i det gamle styret. Og tidligere daglig leder Asbjørn Uppstad, som nå foreslås som styreleder. Rådmann Tor Sommerseth blir ordknapp når vi konfronterer han med tekstmeldingene. - Jeg kan ikke bekrefte innholdet i private tekstmeldinger, sier Tor Sommerseth.- Hva mener Nyberg når han skriver at du er en knupp, og at sammen er dere dynamitt?- Du, hør her, dette må du ta opp med Nyberg. Det er jo hans ord. Jeg vet vel ikke hva han mente, sier rådmannen.- Hvorfor informerte du Nyberg per sms om vedtaket i bystyret?- Jeg informerte også styreleder Mejlænder Larsen om vedtaket, sier rådmannen.- Hvorfor nettopp de to - de samme to som du to dager senere foreslår gjenvalgt i styret?- Jeg skal vel ikke gjøres til syndebukk i denne saken. Du burde heller troppe opp på kontoret til Nyberg, og ikke her hos meg, sier Sommerseth.- Synes du denne avsløringen er ubehagelig?- Hele situasjonen er ubehagelig, sier Sommerseth.- Skjønner du at denne korrespondansen av tekstmeldingen kan virke provoserede på enkelte? - Den gjør kanskje det, sier Sommerseth. Gutteklubben grei?

I tiden fram mot bystyrets millionbevilgning var det flere møter mellom rådmann Tor Sommerseth, Asbjørn Uppstad og Toffen Gunnufsen. Det var også kontakt mellom rådmannen og styreleder John Ivar Mejlænder-Larsen. Tekstmeldingen om at «sammen er vi dynamitt», kan tyde på at også Tormod Nyberg har vært involvert. Tre av disse har rådmannen nå forespeilet styreverv i Quart, mens den siste, Toffen Gunnufsen, fortsetter som festivalsjef. De fire styrerepresentantene som rådmannen nå foreslår fjernet - Erik Landet, Per Lykke, Borgar Dahle og Ellen Rudnes - fikk ikke tekstmelding fra rådmannen rett etter at bystyret hadde reddet Quart fra konkurs. Det er disse fire som den senere tid har vært mest kritiske til Toffen Gunnufsen.