Med «Farvel til deg» briljerte bandet til toppkarakter med fele, mandolin og kontrabass, og høstet stående jubel fra 550 mennesker.

Nordstoga har funnet formelen: den er å lyde som en saloon i stavkirkestil med alle rettigheter. Å blande norsk og amerikansk folkemusikk med et par teskjeer sigøynervals. Tilsett litt lirekassemandolin og baljebass, dryss over Dylans munnspill og rusten, irsk fele, så treffer du folkesjela.

Sjarmerende er det også at han innimellom synger litt surt, men det tror jeg er dialektbestemt. Kanskje er det slik at en diftong i Vinje ikke kan begynne og ende i samme tone?

Nordstoga og bandet ser ut som de er med i filmen «Jonny Vang». De har liksom ramla ut fra låvedans med heimbrenten på lomma. De høres slik ut også, men det tar litt tid før ting sitter.

Først i fjerdelåta «Kom» hører vi at de er live og ikke på plate. Øystein Fosshagen slipper seg løs på fela, og folk ler godt når Nordstoga midt i sangen gir tørrvittige kommentarer til teksten om den sleipe kvinneforføreren.

Selv hevdet Nordstoga fra scenen å være litt for bråkete for de over 50 og HA litt for lite trøkk for de under 30. Det kan være. Jeg syntes han var aller best på slåttestevene med dårlig kvinnesyn. Det ene kom a capella, og visste du at de hadde joik i Vinje?

Og Nordstoga er konge når han lar fem år gamle Sigmund komme opp for å synge på «Kveldssong for deg og meg». En slik sjanse har vi aldri før sett en artist ta, og aller minst på sparket uten å ha avtalt det på forhånd!

Heldigvis fungerte det fantastisk med fem år gammel gjestevokalist, og herfra og ut var publikum ekstatisk fornøyd.

Også bandet tok inspirasjon av lille Sigmund og slapp seg merkbart mer løs. Dessverre var konserten da nesten slutt, men Odd Nordstoga berger femmeren på mot, sjarme og humør.

Bandet hans er også glimrende og velspillende, men har noe å gå på når det gjelder løssluppent samspill.

Kanskje er Nordstoga All Star Band litt mer planlagt spontane når de kommer tilbake ved neste korsvei i Dyreparken 13. august?

Terningkast: 5

KONSERT

Odd Nordstoga

Søgne Gamle Prestegård