VENNESLA: — Jeg kom i julestemning nå. Jeg fikk roen inni meg, sier fan Kristine Gundersen (23) til Maria Arredondo i underetasjen på Vennesla frikirke.

Utenfor frikirken i går kveld kom nedbøren i form av kalde og våte dråper. De pisket i alle tenkelige retninger og jagde enhver julefølelse på flukt. Men væregudene hadde ikke regnet med Arredondo. Hun åpnet sin juleturné sammen med Mariann Antonsen med å love publikum ro, fred, lys og julestemning. Og innfridde.

Hjem

Applausen fikk glasskulene i taket til å klirre da Maria Arredondo kom hjem til Vennesla i går. Åtte år etter at hun ble oppdaget i nettopp frikirken, var hun tilbake, og også denne gangen satt den pådrivende læreren i salen.

— Læreren min tvang meg til å synge i bytte for to cola-bokser, fortalte en smilende Maria de 500 tilhørerne som nær satt oppå hverandre på benkeradene.

Siden den gang har det vist seg å være vel investert mineralvann, og i går kveld fikk hele Vennesla sin del av utbyttet.

Julefred

Første søndag i advent brukte Arredondo og Antonsen på å gi sørlendingene et glimt av svunnen stemning og tradisjon. Stemmesamarbeidet pakket publikum inn i dyp fløyelsklang og ren skarrekrystall, om levnet ingen tvil om at det, trass striregn, faktisk nærmer seg jul. De to julebudbringerne lekte seg gjennom både stilrene klassikere og egne favoritter. Sangleden var innlysende, spesielt da Antonsen syngesmilte seg gjennom en jazzete versjon av «Silent Night». For henne hadde flere av sangene en spesiell betydning, som hun gjerne delte med tilhørerne.

Gravid

  • Jeg er gravid i 12. uke nå, og har en del tanker om det å reise rundt på et esel i 9. måned. Jeg er glad jeg har Mercedesen min, sa Antonsen om juleevangeliet før hun leverte «Det lyser i stille grender». Også Maria leverte følelsesladede sanger, og responsen fra de tettpakkede medbygdningene tydet på at utvalget traff. Selv syntes Arredondo at det var spesielt å være hjemme igjen.

Stolt av Vennesla

  • Det var veldig, veldig spesielt. Jeg er veldig stolt av den mottakelsen vi fikk, og stolt over å vise Vennesla fram til de jeg reiser sammen med, sier hun etter konserten.

Selv med jul i fokus siden september, blir hun aldri lei.

— Jula er en tid jeg har veldig mye å gjøre. Selv om det da begynner i september-oktober så koser jeg meg med det, hevder Arredondo.

I kveld synger hun jula inn i Flekkefjord, i morgen står Lyngdal for tur og onsdag får Kristiansand sin dose Arredondo. Lille julaften kommer hun tilbake til Vennesla igjen, - ferdigsunget og feireklar.