Caroline Eid Nodeland (t.h) er på Cafe Generalen for å høre Thom Hell sammen med moren Lisbeth Eid Nodeland og venninnene Anita Paulsen (t.v) og Amalie Gunnufsen (t.v). Foto: Eva Myklebust

— God kveld. Jeg heter Thom Hell og er litt småkald. Hvordan har dere det? Er dere kalde, spør Thom Hell fra scenen.

Publikum ler, og sitter tett sammen når Hell startet på første låt, «Missing Home», som er fra en a de første EP-ene han ga ut for ti år siden. Det er også ti år siden Thom Hell spilte på Cafe Generalen for første gang.

- Gøy å spille alene

— Det er litt spesielt å spille alene. Nå har jeg vært på turné med fullt band, og det er veldig gøy. Men når jeg skal ha konserter alene må jeg huske alle låtene jeg har skrevet selv, også det er litt gøy, forteller Thom Hell i forkant av konserten.

— Bruker du ikke noter og tekster?

— Nei, jeg har ikke den utdannelsen jeg, men så lenge jeg husker det første ordet i en sang, så pleier jeg å huske hele låta.

Første sommerkonsert

Fredag åpnet Thom Hell sommerkonsertene i Ravnedalen. Han er en av artistene som kommer igjen år etter år.— Jeg tror det er tiende ganga jeg spiller her.

— Hvorfor kommer du tilbake år etter år?

— Hehe, fordi jeg har så få andre sommertradisjoner. Men det er klart, når Frank Marvin spør er det klart at jeg kommer for å spille.

- Litt kjølig

— Hvordan synes du at det er å spille her?

— Det pleier alltid å være litt kjølig. Selv om det er 25 grader hele dagen blir det rått her om kvelden, men det gjør ikke noe. Så lenge det er opphold, og folk har et pledd, da har de det greit.

Bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth mener at det alltid er god stemning når Thom Hell spiller i Ravnedalen.

— Han er Kristiansands store sønn og leverer hver gang, legger Frank Marvin Moe til.

Fikk bot

Men det så bokstavelig talt litt mørkt ut for konsertstarten tidligere på dagen. Lydprøvene måtte utsettes på grunn av regn.

— Vi måtte kjøpe et telt til å ha over lydpulten. Og mens vi var inne i butikken og kjøpte et telt til 299 kroner fikk vi en bot på 750 kroner. Det ble et dyrt telt, sier Moe og ler.

Men folket ser likevel ut til å komme til Ravnedalen i god tid før konserten, og daglig leder Frank Marvin Moe er ved godt mot.

- Fint sted

Caroline Eid Nodeland er på Cafe Generalen for å høre Thom Hell sammen med moren Lisbeth Eid Nodeland og venninnene Anita Paulsen og Amalie Gunnufsen.

— Det er et veldig fint sted. Jeg er glad for at vi har det i Kristiansand, sier Caroline Eid Nodeland.

Damene er en del i Ravnedalen om sommeren for å spise og gå på konsert. Fredag kveld kom de for å høre Thom Hell som Caroline Eid Nodeland kjenner.

— Jeg synes han er en fantastisk fin musiker, og det gøy å høre han når han er i byen, sier hun.

— Det er fin ramme her for en slik konsert, legger Anita Paulsen til.

Fornøyd

Cafe Generalen kommer til å arrangere 21 konsert i sommer. I tillegg blir det quiz, bingo og vintagemarked.

Bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth er fornøyd med starten på sesongen:

— Selv om dagen begynte med litt regn, ser vi at folk kjenner sin besøkelsestid. Dette var en veldig fin start på sesongen, sier han.