— Vi har hatt opp mot 50 forestillinger siden lanseringen, sier André Vaaler, og nevner Den kulturelle skolesekken, historielag og fiskelag.

I 2012 ga Vaaler ut «Villaksen Salomon og den store reisen», som handler om villaksen Salomons livsreise. Oscar Jansen har illustrert boka, mens Audun Rikardsen fra Universitetet i Tromsø har bidratt med fakta og fotografier. Lørdag inviteres publikum til Kilden for en annerledes naturopplevelse med historiefortelling, bilder og musikk.

Her smugtitter villaksen Salomon og kameraten sjøørreten Ørjan på de voksne i gytetida. Foto: Oscar Jansen

— Det blir en times fortelling for store og små, fra Salomon er et lite egg, til han vokser opp og drar ut i Atlanterhavet og kommer tilbake som en stor laks, forteller Vaaler, som selv vil lese fra boka, mens illustrasjoner og fotografier vises på storskjerm.Jansen akkompagnerer på piano, godt hjulpet av Bruce Rasmussen på slagverk og Einar «Wallen» Mjåland på bass. Norges Jeger og Fiskeforbund Vest-Agder vil også ha en rekke aktiviteter i foajeen i Kilden før og etter forestillingen.

— Lørdagskilden er et tilbud til barn. Vi visste at André hadde skrevet denne boka, og gjort noe lignende i kulturhuset i Vennesla. Vi hadde lyst til å prøve, og fant en lørdag. Vi gleder oss veldig, sier Lillian Nepstad, prosjektleder i Kulturdriftsavdelingen i Kilden.