Ludvig Reme (t.h) i rollen som Benjamin. Foto: Kristian Hole
Martin Hatlo som "Herodes", og Ludvig Reme som gutten Benjamin. Foto: Kristian Hole
Tidligere vinner av The Voice, Knut Marius Djupvik, spilte rollen som "Daniel". Foto: Kristian Hole
Dansere fra Spinn Dansestudio poserte som engler fra sidegalleriet i Konsertsalen. Foto: Kristian Hole
"Like Til Betlehem" mottok stor jubel i Kilden lørdag. Her er hele gjengen samlet på scenen. Foto: Kristian Hole
Josefine Reme (8) og moren Tone Charlotte Reme på scenen. Foto: Kristian Hole
Martin Hatlo (i stolen) som karakteren "Herodes". Foto: Kristian Hole
Mannskoret Gaasehud deltok med både sang og skuespill under årets oppsetning av "Like Til Betlehem". Foto: Kristian Hole
Utøvere fra Spinn Dansestudio var en sentral del av årets forestilling. Foto: Kristian Hole
Kristian Sødal (i midten) som Josef. Foto: Kristian Hole

— Forestillingen gikk over alle forventninger i kveld. Vi har så vidt rukket en gjennomkjøring med hele gjengen, men det gikk strålende, jubler Ivar Kirkhus, som er daglig leder av stiftelsen Like Til Betlehem, og dirigent i mannskoret Gaasehud.

Forestillingen mottok full jubel og stående applaus på Kilden lørdag. På scenen var det 55 barn og ungdommer, 70 dansere fra Spinn Dansestudio, mannskoret Gaasehud og et orkester på 11 utøvere og 11 solister, i tillegg til flere voksne skuespillere.

Se bildeserie øverst i saken.

Vil tilbake til Kilden

Daglig leder i stiftelsen Like Til Betlehem, Ivar Kirkhus, regissør Line Key Graarud og skuespiller Martin Hatlo planlegger kveldens andre forestilling i pausen. Sistnevnte stilte opp som "Herodes" på kun et døgns varsel før forestillingen, etter at Magne Fremmerlid måtte kanselere. Foto: Kristian Hole

Regissør Line Key Graarud kunne puste lettet ut etter kveldens første forestilling.— Jeg er rett og slett kjempefornøyd med hele gjengen.

— Håper dere å returnere til Konsertsalen neste år?

— Hvis Kilden vil ha oss tilbake neste år, er vi supergiret på å gjenta dette, forhåpentligvis med flere forestillinger enn i år.

- Et godt gjensyn

Kajsa Høyland Stabel (7) tok turen sammen med bestemoren Kari Stabel. De storkoste seg begge to. Foto: Kristian Hole

Flere av lørdagens tilskuere har et godt forhold til sørlandsmusikalen «Like Til Betlehem». For Kari Stabel ble kvelden et trivelig gjensyn med en musikal hun er glad i.— Jeg har sett «Like Til Betlehem» flere ganger før ved ulike anledninger, og kveldens forestilling var et utrolig godt gjensyn. Det falt i smak, forteller Kari Stabel.

Stabel tok med seg barnebarnet Kajsa Høyland Stabel (7), som synes sangene var kveldens høydepunkt.

— Det var veldig gøy og kjempespennende. Jeg likte veldig godt sangene, og det var utrolig gøy å se alle barna på scenen. De var veldig mange, forteller Kajsa.

Skaperen av julemusikalen, Asbjørn Arntsen, var også på plass for å holde en velkomsttale til de fremmøtte. Han mimret over «hjertebarnet» som han skrev i 1985 som et julestykke til Lovisenlund skole.

— Siden jeg har «spilt spiss» i alle disse årene, har jeg overlatt ansvaret til andre i år. Det er på tide å trekke meg litt tilbake, sier Arntsen, etterfulgt av stor jubel fra de fremmøtte i Konsertsalen.

Stolt av «englene«

Marthe Westgaard (i midten) og hennes engledansere. Foto: Kristian Hole

Daglig leder i Spinn Dansestudio, Marthe Westgaard, tok med seg 70 «engler» til årets oppsetning av julemusikalen.— Jeg synes alle sammen i dag har vært utrolig dyktige. De «englene» jeg har tatt med meg til forestillingen er håndplukkede barn og unge fra dansestudioet mitt, og jeg er veldig stolt over hele gjengen min. Dette er kjempegøy å få lov å være med på, sier en fornøyd Westgaard etter forestillingen.

- Var litt nervøs

Skuespillere Josefine Reme (8) og Paul Fjell Gundersen (13) i Konsertsalen etter forestillingen. Foto: Kristian Hole

Skuespiller Paul Fjell Gundersen (13) spilte «David» i årets oppsetning på Kilden.— Det var kjempegøy å få lov til å spille David i år. Når jeg fikk høre at jeg fikk rollen tidligere i år ble jeg kjempeglad.

— Var du nervøs i dag siden det var helt fullt i salen?

— Jeg var litt nervøs, men det gikk helt fint. Jeg har spilt på Kilden fire ganger før, så det hjelper litt. Hvis jeg får tilbudet igjen, stiller jeg gjerne opp i flere forestillinger neste år, sier den unge skuespilleren.