6. februar ble årets nominerte til Sørlandets litteraturpris offentliggjort, og publikum kan fram til 4. april stemme på sine favoritter. De kan gjøre det digitalt (via sms eller på internett) eller manuelt i alle bokhandlere og bibliotek i Agder.

— Vi har bare oversikt over stemmer via sms og nettsidene, og per i dag er det tett på 400 stemmer som har kommet inn. Vi vet ikke hvor mange manuelle stemmer det er, sier Ola Eiksund, leder av styringsgruppa for Sørlandets litteraturpris.

— Avstemningen har vart i tre uker, og om det fortsetter slik vil vi være fornøyd. Da blir det omtrent på det nivået det har vært tidligere år, sier Eiksund, som ikke kan røpe om noen av kandidatene skiller seg ut i avstemningen.- Vi tar ut statistikken når stemmefristen er over. Det var et valg vi tok ganske tidlig. Men jeg vil tro det er ganske likt, sier han.

I år er Cathrine Evelid, Agate Øksendal Kaupang og Nils Christian Moe-Repstad er nominert i skjønnlitteratur, mens Line Baugstø, Bjørn Arild Ersland og Tone Klev Furnes er nominert i sakprosa. Prisene deles ut i Arendal bibliotek 23. april, og består av 15.000 kroner samt et kunstverk.