FREDRIKSTAD: – Nå må vi konsentrere sinnssykt bak, sier Lars Olav Karlsen (30) engasjert.

Keeper Rune Nilssen har nettopp blitt utvist og utespiller Steinar Pedersen har akkurat stilt seg i buret.

De to Grimstadguttene fra tv-serien Heia Tufte! står sammen med Menigheden og kommenterer kampen om en cupfinaleplass mellom Start og Fredrikstad. Mens Lars Olav har vært Start-fan helt siden han var tre år, er Thor Joachim Haga (28) mer lunken.

– Det er mye skriking her, fastslår han og kikker rundt seg.

– Det er ikke så rart. Du står jo midt blant Menigheden, svarer Lars Olav.

Fredrik Strømset

I etterkant av kampen er likevel Thor Joa chim godt fornøyd. Selve tapet gjør ikke så mye. Det er opplevelsen som betyr noe.

– Andrenalinkick de luxe! er hans umiddelbare kommentar.

Lars Olav er skuffet og fastslår følgende:

– Jeg skal ikke til Ullevaal for å se cupfinale med Fredrikstad.

I anledningen kampen har han iført seg en Start-drakt. Nummeret er 7. – Hvilken spiller er det, spør han Thor Joachim.

– Er det han Fredrik Strømset, spør nerde-makkeren og får høylytt latter som takk.

– Strømstad heter han da vet du! Ikke Strømset. Ha-ha.

Brasil

I kveld er de to guttene tilbake på norske tv-skjermer sammen med resten av fotballspillerne i Heia Tufte. Tv-programmet ga hele landet nerde-feber i fjor høst. Denne gangen har gjengen blant annet vært i Brasil på treningsleir. Lars Olav klarer ikke å la være å sammenlikne Fredrikstad Stadion med Maracana Stadion i Rio de Janeiro.

– Litt av en kontrast, konstaterer han og tenker på stadionet i Sør— Amerika som har en publikumsrekord på rundt 200.000 mennesker. I Fredrikstad er det 9000. Tiden går altfor raskt på stadion. Stadig snur de to guttene seg for å kikke på klokka. Ektraomgangene er godt i gang. Fredrikstad har tatt ledelsen med 3-2. – Kom igjen nå. Siste sjanse, roper Lars Olav og stemmer i med Menigheden i et siste lite håp:

– Heia Start, heia Start!Kort tid etterpå må guttene dessverre innse at de gulkledde kan se langt etter en plass i cupfinalen. I år også.

– Ja, ja. Om 30 år, når Start er i semifinalen igjen, kan vi si at vi var der sist, spøker Lars Olav.

Mer eksotisk

Selv kan de to se tilbake på mer enn et år med fot balltreninger ledet av Erik Thorstvedt. Har ferdighetene blitt bed-re?

– Jeg har en tendens til å bli litt ego på banen. Etter hvert har jeg blitt flinkere til å se opp å sende pasninger til de andre, sier Thor Joachim.

– Presisjonen min har blitt bedre. Jeg har blitt flinkere til å sende ballen dit den skal, røper Lars Olav.

Og det kan være godt å ta med seg. For i løpet av programmet skal guttene i Heia Tufte blant annet spille mot Rosenborg på Lerkendal. Kampen skal gå på direkten og spilles i november.

– I år er programmet litt mer eksotisk. Det er flere opplevelser, lover Thor Joachim og Lars Olav.