Hiphopstjernen og fem av medlemmene av hans 30 mann store turnéfølge ble onsdag pågrepet mistenkt for voldsbruk og ordensforstyrrelse da en slåsskamp brøt ut på Terminal 1's British Airways business lounge onsdag.Rapportene sier at bråket oppsto etter at følget ble nektet adgang til loungen, mens de ventet på å gå om bord på et fly til Johannesburg i Sør-Afrika. Sju politimenn kom til skade under oppstandelsen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Etter å ha tilbrakt nærmere et døgn i politiets varetekt fikk Dogg, som egentlig heter Calvin Broadus, slippe ut av Heathrow politistasjon, men var likevel tvunget til å avlyse sin opptreden under torsdagens frihetsdagfeiring i Sør-Afrika.

— Snoop ble sluppet fri ved å betale kausjon. Han vil returnere på et senere tidspunkt, sier rapperens advokat Peter Binning.

British Airways har nektet hiphoplegenden - som opptrådte på Quartfestivalen i fjor - å benytte seg av selskapets tjenester for all framtid.

— Ordensforstyrrelsene gjør at de har blitt bannlyst fra å fly med British Airways i all overskuelig fremtid, sier en talskvinne for flyselskapet. (©NTB)