KRISTIANSAND: — Vi har stått her i fire timer nå. Det er sikrere å stå her enn å kjøpe på nettet, sier Amalie Johannessen (12) der hun står i kø foran Fønix Kino.

Torsdag formiddag ventet hun og over 20 andre jenter mellom 12 og 16 år på billetter til årets store filmhappening for tenåringer.

- Vi måtte bestille pizza hit

I dag klokka fire startet forhåndssalget til musikkdokumentaren "One Direction: This Is Us", som har premiere den 6. september. Filmen gir et innblikk i det britiske suksessbandet "One Direction" sitt liv når de er ute

TRE TIMER I KØ: Fv. Hanne Aasen (12), Signe Bach Waage (12), Kristine Elise Kaddeberg (14), Malin Tjeldnes (14), Karen Øslebye (13) og Oda Langdal Lian (14). Foto: Christian Ingebrethsen

på turné. Og hvem er One Direction? Et britisk-irsk boyband som ble dannet av fem gutter under X Factor i 2010. Gruppa, som består av Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson kom på 3. plass i konkurransen. I dag har de fans på Justin Bieber-nivå, med egne fanklubben verden over. Deriblant Norge.

— Vi måtte bestille pizza hit, for vi var så sultne. Ingen av oss kjente hverandre fra før av, men nå gjør vi det, smiler Elena Pompili (16).

Hun står helt foran i køen sammen med sine fire nye medfans.

— Hva er det som er så spesielt med One Direction?

— De er kjekke og deilige. Og alle har hver sin personlighet, forteller hun.

Forventet kø

Kinodirektør Petter Benestad var forberedt på kø utenfor kinoen i dag.

— Det er mange som har spurt på forhånd når billettsalget startet, så vi tenkte jo kanskje at det kom til å bli litt folk på det tidspunktet, sier han.

NYE VENNER: Denne gjengen har stått fire timer og kø. Ingen av dem kjente hverandre fra før. Fv. Amalie Johannssen (12), Malin Solberg (13), Elena Pompili (16), Stephanie Hoynk (13) og Maria Pham (14). Foto: Christian Ingebrethsen

For anledningen har kinoen satt opp eget bånd til å danne køsystem, og en diger plakat av boybandet.

— Vi forventer enda mer folk før klokka blir fire, forteller kinodirektøren.

Signe Bach Waage (12) og hennes nye venninner har stått mellom to og tre timer i kø. Men de mener det er verdt det.

— De er det beste boybandet i hele verden, så vi var redd for å ikke få billetter til premieren.

— Men dere er jo 20 stykker her, dere hadde vel fått plass i salen uansett?

— Ja, men vi ville ha gode plasser, smiler jentene.