KRISTIANSAND: — Det er helt utrolig nydelig med det store ensemblet. Jeg tror aldri det har vært et slikt ensemble til en musikal i Norden før, sier kulturminister Anniken Huitfeldt, i pausen på premieren av West Side Story.

Huitfeldt var til stede sammen med den tidligere kulturministeren i Sverige, Leif Pagrotsky, Anne Enger (kulturminister i Norge 1997-1999) og Bentein Baardson. Sammen skal de diskutere fremtidens kulturpolitikk.

— Musikken og hele produksjonen er fantastisk. Dette er jeg stolt over å vise frem til gjestene mine. Dette er virkelig noe å være stolt av, sier Huitfeldt.

- Et nydelig bygg

Gjestene var skjønt enige i Huitfeldts karakteristikk og skryter av den nye storstua i Kristiansand.— Dette er imponerende, spennende, nydelig og fantastisk, sier Anne Enger.

— En fantastisk forestilling. Jeg vil også si at bygget er nydelig. Det er åpent og tilgjengelig og bygget for slike forestillinger, sier Leif Pagrotsky.

Tok med seg datteren

Kulturministeren forteller at hun var 17 år første gang hun så musikalen i Oslo.

Det er de første kulturinntrykkene som gjør sterkest inntrykk sier hun.

Ved forrige besøk sa ministeren at hun kom tilbake dersom hun fikk barnevakt. Det endte med at datteren Ida fulgte med.

— Jeg tror dette er en forestilling barn kan se, selv om det er litt skummelt til tider, sier Huitfeldt.

40 forestillinger

West Side Story settes opp i alt 40 ganger frem til 27. mars. Av 25.000 tilgjengelige billetter var det fredag klokken 18.00 1300 billetter igjen.

— Det er til forestillingene helt i slutten av mars det er en og annen billett igjen, så folk må nok lete godt etter billettene, sier medieprodusent ved Kilden, Reidar Mosland.

Han kan informere om at sørlendingene har kjøpt West Side Story-billetter for 7,5 millioner kroner.

— Dette må være på kanten av rekordsalg av billetter i Norge. Av i alt 120.000 billetter som selges i år har vi allerede solgt i underkant av 80.000. Dette betyr veldig mye for oss på Kilden, og vi er veldig, veldig fornøyde, sier Mosland.