KRISTIANSAND: For fjerde året på rad inviterer Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival og Sørnorsk filmsenter kreative manusforfattere til å lage spennende kortfilmfortellinger for barn.

Sørnorsk filmsenter har film for barn og unge som satsningsområde og derfor er det positivt at vi, sammen med barnefilmfestivalen, kan løfte fram historiefortelling for barn , sier Kirsten Bonnén Rask, nyansatt daglig leder i Sørnorsk filmsenter i en pressemelding. forteller

Produksjonsstøtte

Vinneren får 100.000 kroner, hvorav 25.000 går direkte til manusforfatteren, mens 75.000 er produksjonsstøtte for at filmen skal bli realisert. Et av kriteriene er at filmen skal være lokalt forankret på Sørlandet, enten i form av at den filmes her eller at staben er herfra.

Vi startet dette mens Åse Meyer var leder for Sørnorsk filmsenter, fordi vi ville at det skulle lages flere filmer i regionen. I tillegg ville vi markere Barnefilmfestivalen og Sørnorsk nasjonalt , sier festivalleder Danckert Monrad-Krohn.

Tidligere vinnere

Første året vant Jørn Kurt Bergo med manuset til "Kjøttsår". Filmen ble regissert av Lisa Gamlem og den ble nominert til gullpalmen i Cannes i fjor. I 2010 vant Mads Eriksen med manuset til "Min bror Mikael", og filmen har fått produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt. Den skal regisseres av Steffan Strandberg, som vant pris under verdens største barnefilmfestival i Chicago for "Himmelen bak huset". "Min bror Mikael" er en sommerfilm og opptakene starter i sommer. I fjor vant Cecilie Levy med manuset "Jeg reiser alene".

De tre første vinnerne har alle vist en egen evne til å formidle historier på en kreativ og underholdende måte, og jeg er veldig spent på årets bidrag til manuskonkurransen , sier Monrad-Krohn.

At vinnerne fra 2009 og 2010 fikk produksjonsstøtte er veldig positivt. Målsetningen med konkurransen er jo at manusene skal realiseres. Jeg håper at også årets konkurranse også vil resultere i en ny film , sier Bonnén Rask.

Færre bidrag – mer kvalitet

Det første året kom det inn i overkant av 100 bidrag i konkurransen, dog av noe varierende kvalitet i følge festivallederen. I fjor var tallet 52 bidrag.

Bidragene har blitt færre, men kvaliteten har økt , konstaterer Monrad-Krohn, som også har opplevd interesse fra våre naboland.

I fjor fikk jeg telefoner fra Danmark og Sverige med spørsmål om de kunne delta, og det måtte jeg si nei til.

Fristen for å delta i manuskonkurransen er 15. mars, og vinneren kåres under Barnefilmfestivalen som arrangeres 24.-28. april.