OSLO: Honningbarna har med debutalbumet "La alarmane gå" blitt de nye rockeynglingene i landet. Bandet har også blitt nominert til Spellemannpris i kategorien rock, samt som årets nykommer.

Men allerede før nominasjonene ble klare, var Honningbarna plukket ut til å spille under Eurosonic som arrangeres i Groningen fra 11.-14. januar. Så når prisene deles ut i Folketeateret i Oslo i kveld, spiller punkrockerne konsert i Nederland.

Liveband

Jeg tror egentlig det passer dem veldig fint. De er et liveband, og liker å være ute og spille. Men vi er jo alle spente på om det blir pris , sier Jan Kenneth Transeth, direktør i plateselskapet Karmakosmetix Record.

Han har vært med Honningbarna de første dagene under Eurosonic-festivalen i Groningen, men vil i dag være til stede i Folketeateret under Spellemannshowet. Og han har lovet å holde bandet oppdatert utover kvelden.

Jeg har laget en avtale med lydteknikeren under konserten deres i Nederland. Hvis de vinner en pris, skal han sette i gang et veldig blinkeshow med lysene på scenen , sier Transeth.

Viktig for karrieren

Uansett hvordan det går i kveld, mener han Honningbarna vil bli mer ettertraktet etter to Spellemann-nominasjoner.

Å få to nominasjoner for sitt første album henger høyt. I utlandet vil det bli regnet som to norske Grammy-nominasjoner, og det er bra når de skal bygge videre karrieren internasjonalt , sier platedirektøren.

— I går spilte de på en av de viktigste scenene i "prime time" under Eurosonic, og det ble masse gode tilbakemeldinger, skryter han.

11 sørlandsnominasjonerHonningbarna er som kjent ikke de eneste sørlendingene som er nominert under Spellemann 2011. Jonas Alaska er nominert i tre kategorier (årets mannlige artist, tekstforfatter og årets nykommer), og kan bli kveldens store vinner. I tillegg er kristiansanderen Bernt Moen nominert i to kategorier gjennom gruppa Shining (metal og årets innovatør), setesdølene Kim André Rysstad (vise) og Trym Bjønnes (årets innovatør). Rolf Gupta er dirigent på platen "Nordheim: Epitaffio" med Oslo Philharmonic Orchestra er nominert i kategorien samtidsmusikk, mens Son Of Light fra Mandal er nominert i Hiphop.