OSLO/KRISTIANSAND: I fredagens andre delfinale i Idol skal deltakerne synge nr 1-hits fra VG-listas historie. Sørlandets store Idol-håp og countryhelt, Steffen Jakobsen, trår for første gang ut av sin egen komfortsone, og synger U2s store hit "One". Et låtvalg som kan virke overraskende på mange.

— Jeg har en egen greie på den, så den blir ikke så lik originalen. Jeg gir den mitt eget preg, sier Jakobsen til Fædrelandsvennen.

23-åringen har stort sett sunget countryinspirerte låter gjennom Idol til nå. Det eneste lille sidesporet var da han sammen med to andre deltakere sang "What Makes You Beautiful" av den svært populære guttegruppa One Direction under dommerutvelgelsen.

På våre nettsider har leserne denne uka stemt på hvilken av Jakobsens Idol-opptredener de liker best. Over 60 prosent har stemt på audition-låten "Your Man" av Josh Turner. Grimstad-karen er enig.

— Den låta topper, sammen med "T.I.M.E", som jeg gjorde i semifinalen. Men de låtene var veldig hjemmebane for meg, og da blir det sånn, sier han.

Selvsikker

Fredag er det "One" og bortebane, men selv om han skal bevege seg i superstjernen Bonos musikalske landskap, er ikke mannen med den dype bassrøsten særlig nervøs.

— Jeg har stor tro på at det går kjempebra, og skal bare gjøre mitt beste, sier han.

Om den populære artisten fremdeles har publikum med seg, kan de øvrige delfinalene by på nye utfordringer. Men Jakobsen vil ikke røpe hvilke andre overraskelser som kan komme.— Det vil tiden vise. Jeg har egentlig ikke planlagt noe veldig, sier han, selv om han tidligere i konkurransen har innrømmet at han bruker mye tid på å gjøre de riktige låtvalgene.

Fremdeles blant favorittene

Ulike tippeselskaper hadde sørlendingen som storfavoritt etter semifinalene, men etter første delfinale sist fredag, der Jakobsen sang Garth Brooks-låta "The Dance", må han nå finne seg i å dele favorittstempelet med et par andre deltakere. Jakobsen er glad for at han ikke var blant de tre deltakerne med færrest stemmer sist fredag.

— Det gir litt trygghet ikke å være blant de tre. Det er bare å jobbe videre, og prøve å treffe kjernen i publikum, sier Jakobsen, som har lange dager i Oslo under Idol-konkurransen.- Det er mye arbeid, men også veldig lærerikt. Det går stort sett i øving, samt pressemøter og bilder og slikt, sier han.

- Smeller så fort jeg er på tv

Etter ei lang og hektisk Idol-uke, som avsluttes fredag kveld med direktesendt delfinale på TV 2, gleder Jakobsen seg til å bruke helga hjemme med familie og venner i Grimstad. Selv om det blir en del meldinger på mobiltelefonen.

— Det har begynt å roe seg litt ned, men det smeller så fort jeg er på tv igjen, sier han.

Fredag kveld håper han det smeller på scenen på Chateau Neuf.