KRISTIANSAND: — Rapporten har jeg rett og slett glemt. Jeg husker jeg har mottatt en purring på dette, men ikke nå i det siste, sier Bendik Hofseth til Fædrelandsvennen.

I 2006 ble Hofseth tildelt 190.000 kroner fra Cultiva-stiftelsen for å utvikle et masterstudium på Universitetet i Agder (UiA). Nå, sju år etter, har Cultiva ennå ikke mottatt sluttrapport for prosjektet, lenge etter det er avsluttet. Cultiva har dermed ikke et formelt bevis på at prosjektet faktisk er gjennomført eller hvordan pengene er brukt.

I en sms etter intervjuet med Fædrelandsvennen lover musikeren å ta kontakt med Cultiva på mandag for å høre hvordan de skal få avsluttet prosjektene i henhold til reglene.

- Har ikke vært krevende nok

— Du kan godt si at vi ikke har vært krevende nok i noen tilfeller, sier administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik.

Han bekrefter at en sluttrapport ikke er mottatt, men forteller at de har vært i løpende dialog med fakultetsdirektør Jan Oddvar Skisland på fakultetet for kunstfag ved UiA for å få dette i orden. Skisland selv bekrefter at han kjenner til prosjektet, og at det i disse dager jobbes med å lete fram prosjektets sju år gamle regnskap – for å få overlevert rapporten.

— Det er ingen igjen i økonomiavdelingen som har oversikt over hvordan pengene er brukt, sier Skisland til Fædrelandsvennen.

— Antagelig er dette penger til et forprosjekt. Det er krevende å lete opp en sju år gammel sak, sier han.

INNRØMMER SVAKE RUTINER: Administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik, innrømmer at de ikke har mast nok om å få levert sluttrapporter etter endt prosjekt. Foto: Kjartan Bjelland

Gjelder flere

Dette er ikke det eneste prosjektet Cultiva mangler rapportering om. Flere av prosjektene som fikk tildelt penger i 2009 og tidligere, har nå fått varsel med krav om tilbakebetaling av midlene de har mottatt. Det dreier seg om utbetalingssummer på mellom 100.000 og én million kroner.

Pr. 26. juni er det i alt 10 prosjekter fra årene før 2009 som fortsatt ikke er fullført. Noen av dem går over flere år, og har en egen avtale med Cultiva. Men opptil flere av dem er nå fullført og har dermed mottatt et slikt krav.

— Det er riktig at vi har hatt en del som ikke har rapportert, sier Ingebjørg Borgemyr i Cultiva.

Valvik bekrefter dette og påpeker at den ytterste konsekvens i en slik sak er å kreve pengene tilbake.

Strengere i kulturrådet

Norsk kulturråd som årlig deler ut enorme midler til ulike prosjekter, vil ikke kommentere saken. Men forteller at de selv har en klar regel om at en sluttrapport må foreligge senest tre måneder etter et prosjekt er fullført.

— Vi har stort sett oversikt over når prosjektene er ferdige, så vi er raskt ute med å purre for å få inn rapportene, forteller kommunikasjonsdirektør i kulturrådet, Janne Stang Dahl. Hun understreker at det blir gjort en tydelig avtale om dette mellom de to partene i forkant av tildelingen.