KRISTIANSAND: — Det er mange som har vært på oss og spurt om vi ikke skulle lage noe mer i Ravnedalen, og nå kommer det, sier bookingsjef Jørgen Skauge i arrangørfirmaet Imperiet.

Denne uka lanserer han minifestivalen Ravnefest på den nye storscenen i Ravnedalen 28. juni. Foreløpig er Kurt Nilsen det eneste offentliggjorte navnet. Rørleggeren fra Bergen turnerer for å feire ti år som artist i sommer, og er for tiden tv-aktuell med sine ukentlige opptredener på "Hver gang vi møtes".

Kurt pleier å selge ut i Kristiansand, og har tre fullsatte opptredener på Kick, Havanna og Kilden bak seg.

Fotball-inspirert

— Jeg fikk ideen til festivalen da Arsenal spilte mot Liverpool. Da Liverpool ledet med 2-0, ble jeg sur og gikk en tur, sier Arsenal-fan Skauge. På spaserturen avreagerte han med å ta noen bookingtelefoner, og da han kom tilbake var festivalen et faktum.

— Da var også stillingen blitt 2-2, så det tar jeg som god karma, sier Skauge.

— Kurt spiller som nummer to. Vi offentliggjør hvem som skal spille før og etter ham i løpet av uka. Den største artisten er Norges mest aktuelle rockeband akkurat nå, sier Skauge.

Flere konserter

Han lover økt aktivitet i Imperiet fra sommeren av, ettersom han nå flytter tilbake til Kristiansand etter tre år som daglig leder av BRAK i Bergen.

— Nå skal jeg for første gang jobbe i full stilling for Imperiet, og vi kommer til å utvide virksomheten, sier Skauge.

Det betyr flere konserter på Kick, hvor Imperiet har stått bak mye de siste årene. Det betyr også flere store ting i Ravnedalen.

— Vi har arrangert store sommerkonserter i Ravnedalen fra 2008 til 2011, med Kim Larsen, Katie Melua, Toto og Jethro Tull. Paradoksalt nok var 2012 den eneste sommeren vi ikke gjorde noe, selv om taket på den nye scenen da var på plass. Taket legger noen begrensninger når det gjelder plass, så vi prøver oss litt forsiktig den første gangen, sier Skauge.