KRISTIANSAND: Albumet "Undervannsmusikk" i 2010 kom høyt på iTunes–listene og ble godt mottatt av kritikere og fans. Nå jobber Vågsbygd Handy med oppfølgeren, og tester ut det nye materialet på publikum. Lørdag kveld spiller de på Haandverkeren i Kristiansand.

— Vi bruker scenen som et testlaboratorium. 60 prosent av det vi spiller er nytt materiale, sier den ene halvdelen av duoen, Petter Langfeldt, til Fædrelandsvennen.

— Vi har vært i studio, men vi har ingen dato for albumet ennå. Forhåpentligvis kommer det i løpet av høsten, sier han, og forteller at den nye plata vil ligge i det samme lydmessige landskapet som forgjengeren.

Nye fans

I kjølvannet av "Undervannsmusikk" har Vågsbygd Handy gjort en rekke konserter. Blant annet har de spilt på Hove, og besøkt de største byene i landet.

— Vi har spilt i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger, og det har vært utrolig gøy. Vi har vendt tilbake til steder vi spilte på under vår første turne i 2006, men med et mye høyere profesjonalitetsnivå når det gjelder nettverk og støtteapparat. Det har også betydd flere folk på konsertene, sier han.

Bandet har dessuten fått nye fans fra uventede hold.

— Den siste grime–plata har tydeligvis henvendt seg til fans av mange sjangre, som metall- og punkmiljøene. Det har gjort at vi har fått spille på en del uventede steder, som Barrikaden i Oslo, som egentlig er en typisk punkarena, sier Langfeldt.

Den norske drømmen

Samtidig som hiphoperne jobber med en ny plate, lever fortsatt prosjektet "Norwegian Dream" med Salvador Sanchez. Det ble påbegynt allerede i 2008, og Langfeldt håper det snart vil se dagens lys.

— Det blir et litt mer voksent og et litt mer melodiøst album, sier han.